PERSBERICHT:
Onlijn verkiezingsmarathon brengt live-gevoel naar internet


-.-
NIJMEGEN 20 JANUARI - De verkiezingen zijn voornamelijk een zaak van de televisie. Daar lijkt de strijd tussen de lijsttrekkers zich af te spelen, en de andere media bieden de achtergrondinformatie.
Onlijn.nl, het opinie-magazine op internet, probeert er met de tweede editie van de verkiezingsmarathon verandering in te brengen. Met de hulp van webcam, chatbox, weblog en verslag van alle andere media krijgt ook de internetter het gevoel er bij te zijn.

Tweede editie Onlijn.nl verkiezingsmarathon
Ook op 15 mei was Onlijn.nl er met behulp van een webcam live bij. Radio, televisie en kranten werden bijgehouden en voor de internetter geordend. Ingezonden brieven werden geplaatst, en quotes met bijbehorende foto geordend. Dat alles al in de aantrekkelijke vorm van weblog. Nu komen daar ook de inzet van een speciale chatbox en een actueel verkiezingsforum bij.
De happening zal de gehele dag commentaar leveren op de verkiezingen, het mediacircus en de uitslag.
De marathon verschijnt op: http://www.onlijn.nl

KenJeLijsttrekker: Uitslag wordt bekend gemaakt
De goedbezochte stemwijzer van Onlijn.nl, Kenjelijsttrekker, bepaalt de keuze van de individuele internetter op basis van citaten van lijsttrekkers. Maar er is natuurlijk ook een collectieve keuze. De adviezen die de stemwijzer, meer dan 60.000 keer gebruikt, heeft verstrekt, worden in de verkiezingsweblog gepubliceerd. En uiteraard afgezet tegen Stemwijzer.nl, de peilingen en de uiteindelijke uitslag. http://www.onlijn.nl/kenjelijsttrekker/


- . - . - . - . - . - . - . -



Onlijn Opinie-e-Zine