Ingezonden persbericht

Persbericht
20 januari 2003

Zangers en Zangeressen gezocht...

voor de 5e editie van het Leids Festival van het Levenslied Dit jaar wordt voor de vijfde keer het Leids Festival van het Levenslied georganiseerd. De geboortestad van de Zangeres zonder Naam zal twee dagen in het teken staan van het levenslied, artiesten uit heel Nederland zullen levensliederen vertolken. De voorrondes zullen worden gehouden op 29 mei in diverse Leidse cafés, terwijl de finale op 20 september zal plaatsvinden op een stijlvolle locatie. Amateurs strijden in 2 categorieën - "klassiekers" en "het nieuwe levenslied" - om de hoofdprijs. In de eerste categorie gaat het om bestaande levensliederen, terwijl in de tweede eigen composities worden vertolkt. Aangezien het festival dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd zal een aantal extra activiteiten plaatsvinden.

De voorronden
Tijdens de voorrondes op 29 mei zullen verschillende cafés in de binnenstad omgetoverd worden tot ware tempels van het levenslied. De artiesten zullen hier ieder gedurende 20 minuten hun levensliederen ten gehore brengen. De kroegen zullen weer bol staan van het lief en leed dat door de deelnemers bezongen wordt. Uiteraard zijn ook toeschouwers van harte welkom! Tijdens de voorronden zullen de 12 finalisten worden uitgekozen door de deskundige jury.

De finale
De finale zal gehouden worden op zaterdag 20 september 2003. De deelnemers moeten nu met één nummer de jury overtuigen van hun talent. De beoordeling gebeurt op basis van compositie, tekst, vertolking en presentatie. Tijdens de finale zullen de 6 deelnemers per categorie strijden om de Mary Bey-bokaal. Daarnaast zijn er nog geldprijzen (hoofdprijs ¤ 1250,-) te winnen.

Inschrijven
Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen aan het eerste lustrum van dit fantastische festival, grijp dan nu je kans om je aan een groter publiek te presenteren en bel voor meer informatie en een inschrijfformulier naar Stichting Muziekfestivals Leiden 071-5665607 of surf naar www.levenslied.nl. Mailen kan ook naar levenslied@hollandrijnland.nl. Aanmelden kan nog tot 18 april.

Voor de pers,