Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 20-01-2003
Persberichten maandagmiddag 20 januari 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Persberichten maandagmiddag 20 januari 2003




Container valt van vrachtwagen

BEILEN Vanmorgen verloor een vrachtauto op de A28 westbaan een bulkcontainer. De 38-jarige in Hoogeveen wonende chauffeur wilde kort daarvoor een andere vrachtwagen inhalen. De man kwam in de berm terecht waarna de aanhanger van de vrachtwagen begon te slingeren toen deze weer op de rijbaan kwam. Hierdoor viel een niet goed geborgde container van de aanhanger waarna de inhoud, oude wasmachines, vaatwasser en gasfornuizen, her en der op de linker rijstrook terecht kwamen. Op het moment van het ongeval was er geen verkeer in de directe omgeving zodat er zich geen andere ongevallen voordeden. Rijkswaterstaat heeft een deel van de A28 afgesloten en het verkeer werd via de vluchtstrook door geleid. Nadat de container en inhoud weer rechtop gezet waren werd deze weer op de vrachtwagen gezet en kon deze zijn weg vervolgen.

Verkeersongeval met letsel

NIETAP Vanmorgen kwam op de Vagevuurselaan een 24-jarige uit Roden afkomstige vrouw op haar fiets ten val. De vrouw werd op een verbreding in de rijbaan ingehaald door een 32-jarige uit Suawoude afkomstige vrachtwagenbestuurder. Nog onduidelijk is of de vrouw geraakt werd door de aanhanger van de vrachtauto of dat ze schrok van de inhaalmanoeuvre. De vrouw is met een beenwond overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen.

Autoinbraak

RODEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een op de Hofstedelaan geparkeerde personenauto. Uit de auto heeft men een autoradio-cd-speler weggenomen. Niet duidelijk is geworden hoe men de auto heeft kunnen openen.

Woninginbraak

MEPPEL Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Thorbeckelaan. Ook een bij deze woning horende kelderberging werd opengebroken en doorzocht. Door een ruitje van de woning te vernielen kon men binnen komen. De buit bestond uit 2 computers, een camera, een videorecorder, kleding, 3 stereotorens en een electrische kachel.

Onderzoek boerderijbrand Ruinerwold

RUINERWOLD Een door de technische recherche van politie Drenthe ingesteld onderzoek naar de brandoorzaak van de boerderijbrand aan de Dijkhuizen heeft geen resultaat opgeleverd.