Socialistische Partij

Rotterdam, 20 januari 2003

SP-stemadvies van Huub Oosterhuis, Harry de Winter en andere bekende Nederlanders

Huub Oosterhuis en Harry de Winter roepen samen met 24 bekende Nederlanders in advertenties in landelijke en regionale dagbladen op om op de SP te stemmen, Wij kiezen Jan Marijnissen . Iedereen weet het: Jan Marijnissen kiest altijd sociaal. Ook als er geen verkiezingen zijn, staat boven de lijst van 26 bekende Nederlanders. Het initiatief komt uit de kring van sympathisanten van de SP van Jan Marijnissen.

Naast priester-dichter Huub Oosterhuis en tv-presentator en -producent Harry de Winter geven ook presentatrice/zangers Angela Groothuizen, de muzikanten Def P., Thé Lau, Bob Fosko, Harry Sacksioni, Pierre Courbois, Harry Slinger en Maarten van Roozendaal hun stem en steun aan Marijnissen. Dat geldt ook voor de schrijvers Mies Bouhuys, Karel Glastra van Loon en Anja Meulenbelt, en de cabaretiers Nilgün Yerli, Javier Guzman, Marcellino Bogers en Marcel Verreck. Ook Nederlands bekendste euroklokkenluider Paul van Buitenen,de oud-PvdA-Kamerleden Frans Moor en Piet de Visser, actrice Kitty Courbois, politiek tekenaar Len Munnik, de uitgevers Martin Ros en Derk Sauer, en de journalisten Elma Verheij en Bert Voskuil geven een SP-stemadvies. Dat is harder nodig dan ooitzeggen zij in de oproep die verschijnt in de Telegraaf, de Volkskrant, het Algemeen Dagblad, Het Parool, Metro, het Rotterdams Dagblad en het Brabants Dagblad. Van andere partijen weet je nooit of ze ook doen wat ze beloven. De SP is echt de beste als je wilt weten waar je aan toe bent. Daarom vragen wij u: stem met ons op Jan Marijnissen.

Meer informatie:

Huub Oosterhuis 020 6765292

Harry de Winter 06 53552411

Bert Voskuil 023 5380472

SP- eerste weg links
Landelijk secretariaat, Vijverhofstraat 65, 3032 SC Rotterdam T (010) 243 55 55 F (010) 243 55 66 E sp@sp.nl I www.sp.nl