Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, maandag 20 januari 2003

Politie houdt auto-inbreker aan

BREDA: Een alerte getuige heeft de politie gisteravond op het spoor gezet van een auto-inbreker. De verdachte, een 33-jarige zwerver, kon in het stadspark Valkenberg worden aangehouden. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Een oplettende getuige die over de Markendaalseweg liep, zag gisteravond een hem onbekende man daar inbreken in een rode Ford personenauto, door de ruit van het rechtervoorportier in te slaan. Na de inbraak zag de getuige de dader weglopen in de richting van de Nieuwstraat-Havermarkt. Hij belde daarop direct de politie en gaf een uitstekend signalement door. Agenten troffen in het stadspark een hen ambtshalve bekende zwerver aan die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. In de nabijheid van de plaats waar hij werd aangehouden, vonden de agenten in de bosschages de gestolen autoradio. Deze radio is inmiddels aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven. De verdachte is in verzekering gesteld.

Beroving in het stadspark Valkenberg

BREDA: Gisteravond zijn een 25-jarige vrouw uit Zundert en een 27-jarige vrouw uit Breda in het stadspark Valkenberg door twee nog onbekende daders beroofd van respectievelijk een blauwe Nokia GSM telefoon en 10 euro.

Beide vrouwen liepen ter hoogte van het voormalige Topolis toen zij werden aangesproken door twee jongens. Een van de jongens droeg een zwarte wollen muts, de ander had een lichtkleurige capuchon over zijn hoofd getrokken. De rovers eisten op dreigende toon geld. Door hun kleding en dreigende taal gaven de twee slachtoffers een GSM-telefoon en een bankbiljet van 10 euro af. Hierna renden de daders weg richting Kasteelplein. Agenten hebben met de beide dames nog door de stad en het park gereden maar de daders niet meer aangetroffen. Rijden onder invloed en geen rijbewijs

BREDA: Na een korte achtervolging door de bomenbuurt heeft de politie een 25-jarige Bredanaar aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Bovendien bleek deze bestuurder geen rijbewijs te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten wilden de auto op de Tramsingel controleren omdat er geen verlichting gevoerd werd. Zij gaven de bestuurder een stopteken die daaraan niet voldeed. De verdachte reed vervolgens via de Abeelstraat, Acaciastraat, Olmstraat en Meidoornstraat rechtsaf naar de Ahornstraat alwaar hij zijn voertuig tot stilstand bracht. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Ook bleek hij niet over een rijbewijs te beschikken. Het incident vond plaats op zaterdag 18 januari jl. omstreeks 01.30 uur.

Winkeldief steelt voor 196 euro aan drogisterijartikelen

BREDA: Een beveiligingsmedewerker van een discountdrogisterij aan de Dr. Struijckenstraat zag zaterdagmorgen dat een man een aantal goederen in een boodschappentas stopte en daarna zonder deze goederen af te rekenen de winkel verliet. De beveiligingsmedewerker hield de dief, een 32-jarige Bredanaar staande en droeg deze over aan de politie. De boodschappentas bleek onder meer diverse shampoos babyzalf, tandenborstels, snoetenpoetsers, badmelk en parfums te bevatten met een waarde van 196 euro. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt palendief aan

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks middernacht kreeg de politie een melding van een man welke paaltjes aan het inladen was nabij de rotonde aan de Tuinzigtlaan. Agenten troffen ter plaatse inderdaad een wit busje aan met daarin een aantal paaltjes, die kennelijk afkomstig waren van de aldaar uitgevoerde werkzaamheden. De sleutels zaten nog op de auto. Kort daarop meldde de bestuurder zich bij de agenten en deelde hen mede schuldig te zijn. De man, een 36-jarige Bredanaar, verklaarde zijn spontane melding met het feit dat de politie toch wel achter zijn identiteit zou komen, omdat zijn busje op naam van zijn baas stond. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

BREDA: Gisteravond ontdekten deInbraken in woningen en bedrijven bewoners van een pand aan de Buffelstraat een inbraak. Men heeft het slot van een tuindeur met behulp de Bulgaarse methode afgebroken. Hoewel de gehele woning is doorzocht lijkt er niets ontvreemd te zijn. Ook een woning aan de Dr. Batenburglaan is door inbrekers bezocht. De bewoners ontdekten de inbraak gisteravond bij thuiskomst. Men heeft daar een raampje opengebroken. Uit de woning is onder meer audio- en videoapparatuur gestolen. Vanmorgen ontdekten medewerkers van een kantoor aan de Keizerstraat een inbraak. Men heeft een deur geforceerd waarna men drie beeldschermen heeft gestolen. Ook bij een bedrijf aan de Riethil is vanmorgen een inbraak ontdekt. Men kreeg men toegang door een ruit in te slaan. Er zijn twee flatscreens gestolen.

Aanrijding met doorrijding

MOERDIJK: Vond op zaterdag 18 januari een aanrijding met doorrijding plaats. Een autobestuurder wilde vanaf Rijksweg A-59 naar Rijksweg A-16 ter hoogte van Moerdijk. Tijdens het invoegen zag de bestuurder van de personenauto geen ander verkeer, maar op het laatst kwam er toch een vrachtauto ernaast rijden. Deze kwam tegen de zijkant van de personenauto en de bestuurder kon nog maar net zijn voertuig onder controle houden. De auto liep over de gehele zijkant schade op. Even verderop is de bestuurder van de personenauto gestopt om de schade te regelen, maar de vrachtautobestuurder reed gewoon door. De politie is nu op zoek naar de identiteit van deze vrachtautobestuurder, want het kenteken van deze vrachtauto kon worden genoteerd.

Politie houdt drie jongens aan voor brandstichting

ZEVENBERGEN: De politie van Moerdijk heeft vanmorgen drie jongens van respectievelijk 14,13 en 13 jaar uit Zevenbergen aangehouden voor de brandstichting, welke zij hadden gepleegd aan de Looierij op zondag 12 januari 2003.

De politie was direct na die brandstichting op onderzoek uit gegaan en is door getuigen verhoor uiteindelijk terechtgekomen bij deze drie jongens. Met toestemming van de Officier van Justitie mochten deze jongens vanmorgen worden aangehouden voor verder onderzoek.Uit verhoor blijkt, dat men in die lege loods gezocht heeft naar pallets en dat men die heeft aangestoken door papier ertussen te stoppen en dat aan te steken. Het vuur werd groter, doordat er nog andere pallets erop werden gegooid. Men kreeg het vuur niet meer geblust en men is toen hard weggelopen. De brandweer heeft toen het vuur geblust. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eenzijdig verkeersongeval met letsel

LANGEWEG: Vond vanmorgen maandag 20 januari, omstreeks 06.00 uur een verkeersongeval plaats op de Langeweg te Langeweg. Aldaar was een 45-jarige bestuurder uit Etten-Leur met zijn auto van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen. Hij zat toen bekneld in de auto. GGD alsmede de brandweer zijn ter plaatse gekomen. De man werd met vermoedelijk verwondingen aan de borst naar het Amphiaziekenhuis (locatie Molengracht) te Breda gebracht. De auto werd gevonden dankzij een zeer goed oplettende fietser, die daar langs fietste en verlichting in de auto zag branden.

Beroving van geld na het pinnen

ZEVENBERGEN: Vandaag is aangifte gedaan van beroving van geld. Het incident gebeurde op zondag 19 januari, omstreeks 17.00 uur bij de Rabobank te Zevenbergen.

Het slachtoffer, een 54-jarige vrouw uit Zevenbergen, liep net weg van de geldautomaat, toen ze werd omver geduwd door vermoedelijk een jongeman, waardoor ze ten val kwam. Op dat moment zag men kans het geld uit de hand te gristen en ervan door te gaan. Het slachtoffer zag nog wel dat iemand hard wegliep, maar kon helaas niet een goed signalement geven. Misschien hebben mensen deze beroving gezien en willen ze een verklaring afleggen aan de politie.

Getuigen van deze beroving kunnen contact opnemen met de politie van Moerdijk telefoon 0900-8844.

Dieven stelen autoradio`s

ETTEN-LEUR: Bij een transportbedrijf aan de Mon Plaisir ontdekten chauffeurs vanmorgen dat in verschillende vrachtauto`s was ingebroken. Er zijn enkele autoradio`s en een navigatiesysteem gestolen. De exacte omvang van de buit is nog niet bekend. Het gaat vermoedelijk om circa 8 vrachtauto`s waaruit apparatuur uit de cabines gestolen zijn.

Politie houdt inbreker aan

ETTEN-LEUR: De recherche heeft vanmorgen een 26-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een school aan de Don Boscolaan op 25 november 2002.

Bij deze inbraak probeerden de dieven enkele computers weg te nemen. Deze computers waren in verband met eerdere inbraken aan tafels vastgemaakt. De dieven beschadigden een computer door deze los te trekken en later op de grond te laten vallen. De daders lieten een gestolen voertuig op een parkeerterrein in de nabijheid op hun vlucht achter. De politie kwam de verdachte door rechercheonderzoek op het spoor. De verdachte is in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de mededader wordt voortgezet.

Bron: Willem van Hooijdonk