Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-01-2003 2e persbericht 20 januari 2003

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verlichtingscontroles
Op de kruising Noord Brabantlaan Hurksestraat is maandag een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij werden vijf personen bekeurd voor het niet in orde hebben van de verlichting van hun voertuig. Ook op de kruising 1e Lieven de Keylaan Boschdijk werden maandag vier personen bekeurd tijdens een verlichtingscontrole.

Eindhoven: Hennepkwekerij
Vanmorgen omstreeks 11.00 uur is in een woning aan het Hefveld, op de zolder, een hennepkwekerij met 330 planten aangetroffen. De hennepkwekerij is ontmanteld en de planten zijn ter vernietiging inbeslaggenomen. De apparatuur is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld. De 45-jarige hoofdbewoonster is aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Een 30-jarige inwoonster van Helmond is maandagmorgen om 10.05 uur op de Deurneseweg aangehouden. De vrouw had kort ervoor een voordeurruit van een woning vernield en de bewoonster met de dood bedreigt. De aanleiding is een reeds langer lopend conflict tussen de verdachte en het slachtoffer. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Helmond: Schoudertas verdwenen
Uit een woning aan de Noordende is tussen zondag 23.30 uur en maandag 7.20 uur een schoudertas weggenomen. In de schoudertas zaten een geldbedrag van ongeveer 30 Euro, een aantal pasjes, een GSM en sleutels. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken.

Gemert: Computer gestolen
Uit een schoolgebouw aan de Stroom is tussen vrijdag 14.00 uur en maandag 7.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een bovenlicht te vernielen. Uit het pand wordt een computer vermist.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Emmerikstraat zijn maandag tussen 9.30 en 12.45 uur 288 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 44 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 91 km/u.

Someren: Vrachtautobanden gestolen
Vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Lage Akkerweg zijn tussen zaterdag 18.00 uur en maandag 8.00 uur zeven vrachtautobanden gestolen. De banden hebben een totale waarde van ruim 5.000 Euro. De dader kwam op het terrein door de omheining te vernielen.

Valkenswaard: Aanhoudingen na wapenbezit
Op de Merendreef zijn vanmorgen een 18-jarige jongeman uit Peer, een 15-jarige jongen uit Hamont - Achel en een 15-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. De drie worden ervan verdacht kort ervoor, op het terrein van een school in de buurt, met een wapen te hebben staan zwaaien. Uit onderzoek bleek dat de verdachten uit een woning, van een van hen, een dolkmes hadden meegenomen en daarmee voor de grap had staan zwaaien. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en het wapen is in beslaggenomen en veilig gesteld. De ouders van de minderjarige verdachten worden in kennis gesteld. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Kromstraat zijn maandag tussen 12.50 en 14.40 uur 949 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 32 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 69 km/u.