Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

20 januari 2003

Team Dongen

Diverse inbraken in Dongen DONGEN - Op verschillende locaties in Dongen is bij drie bedrijven ingebroken. Door het inslaan van een ruit hebben de daders zich de toegang tot de panden verschaft. Uit de panden hebben de daders computers weggenomen. Tussen 17-01-03 te 18.00 uur en 19-01-03 te 19.50 uur zijn aan de Leest bij een bedrijf vier computers gestolen. Op zondagavond 19-01-03 omstreeks 22.00 is de politie geroepen bij een inbraak in de Metaalstraat. Ook daar zijn een aantal computers gestolen. Tot slot is er tussen zaterdag 18 januari 09:00 uur en maandag 20 januari 05:15 uur geprobeerd om in te breken in een bedrijfspand aan de Steenstraat in Dongen. Door inbraakwerende maatregelen is het de daders niet gelukt om het bedrijf binnen te komen.

Team Gilze en Rijen
Hennepkwekerij opgerold
RIJEN - In een loods aan de Dorpenbaan in Rijen ontmantelde de politie een hennepkwekerij. De politie had na een anonieme tip een rechercheonderzoek ingesteld. De politie kreeg vervolgens van de Officier van Justitie toestemming om het bedrijfspand te doorzoeken. In de loods vond de politie een gecamoufleerde ruimte, die helemaal afgetimmerd was. In deze tweede ruimte was de professionele hennepkwekerij ingericht. Professioneel omdat de kwekerij voorzien was van een automatische bewateringsinstallatie, een dubbel alarmsysteem en camerabewaking. Verder was de ruimte fysiek goed beveiligd met tralies tegen inbraak. De kwekerij bestond uit 1.893 hennepplanten die gekweekt werden op steenwol. Acht politiemensen en zes medewerkers zijn maandag 20 januari 2003 van 10.00 tot 15.30 uur bezig geweest met de ontmanteling. De planten zijn direct vernietigd. Het overige materiaal is door de politie in beslag genomen. De politie verrichte geen arrestaties omdat er geen personen in of nabij het pand zijn aangetroffen

Team Geertruidenberg - Drimmelen Diefstal uit bedrijf
MADE - Op zondagavond 19 januari 2003 is er ingebroken in een bedrijf aan de Brieltjenspolder te Made. De onbekende daders hebben een ruit van de receptie vernield waarna een pc en zogenaamd flatscreen werden weggenomen.

Team Waalwijk
Bedrijfsinbraken
WAALWIJK - In de nacht van maandag 20 januari is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Blyde Incomstenlaan te Waalwijk. Nadat de onbekende daders een ruit hadden geforceerd aan de voorzijde van het pand werd geld en een laptop weggenomen. Ook waren zondagavond inbrekers actief bij een bedrijf aan de Tuinstraat te Waalwijk. Nadat de onbekende daders vermoedelijk met een breekvoorwerp een roldeur geforceerd hadden zijn er een aantal dozen met schoenen weggenomen.

Team Oosterhout

Politie arresteert amokmaker DORST - De politie arresteerde zondagmiddag 19 januari een 19 jarige man uit Dorst.
De man had de nacht ervoor een café-eigenaar bedreigd. Dat gebeurde in een horecagelegenheid in Dorst. De verdachte dreigde met een mes, nadat de café-eigenaar hem had gesommeerd de zaak te verlaten omdat hij zich misdroeg ten opzichte van andere klanten. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Vandaag wordt hij geleid voor de officier van justitie.

Computer en beeldschermen gestolen OOSTERHOUT - Zondagavond 19 januari bleek dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Beneluxweg. Twee zogenaamde TFT beeldschermen en een computer zijn gestolen, nadat er met een steen een ruit was vernield.

Inbrekers nemen twee auto`s mee na inbraak OOSTERHOUT: Een zwarte Audi A6 met het kenteken 93-JZ-ZR en een zwarte VW Golf met het kenteken ZD-ZR-38 waren de buit bij een woninginbraak aan de Damloper. Nadat men een gaatje had geboord in een kozijn aan de voorzijde van de woning wist men in de woning te komen. Verder werden o.a. er nog mobiele telefoons, een aktetas en een laptop vermist. Beide auto`s staan inmiddels bij alle politiekorpsen en grensposten als gestolen vermeld. Personeel van de unit Forensisch Technisch Onderzoek heeft een sporenonderzoek ingesteld en recherche heeft de aangifte in behandeling.

Bron: Jeroen Steenmeijer