ChristenUnie


Collectebussen bij stembussen Maandag 20 Januari 2003 - 17:21

Nauwelijks aandacht voor honger in Afrika door verkiezingscampagne in Nederland

Maatschappelijke organisaties verwachten dat 38 miljoen mensen het slachtoffer worden van de dreigende hongersnood in Afrika. De inzamelingsactie van de Samenwerkende Hulp Organisaties is nog geen succes, omdat de verkiezings-campagne alle aandacht opeist. De ChristenUnie heeft daarom mevrouw Van Ardenne-van der Hoeven, staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking, gevraagd om in samenspraak met de gemeenten en de SHO onder het motto Kiezen voor Afrika collectebussen bij de stemlokalen te plaatsen. De staatssecretaris is enthousiast over het voorstel. Door de aanstaande verkiezingen letten we nu vooral op alles wat er in Nederland gebeurt, maar de wereld houdt niet op bij onze grenzen, aldus André Rouvoet.

De staatsecretaris heeft inmiddels door een spoedbrief contact opgenomen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en gevraagd om toestemming te geven en de actie te ondersteunen. De Samenwerkende Hulp Organisaties ondersteunen de oproep van Rouvoet van harte.

De ChristenUnie roept de politieke partijen op om ook tijdens de uitslagenavond aandacht te geven aan Afrika. Rouvoet hoopt dat alle kandidaten die verkozen worden een donatie van 100 storten op de rekening van de Samenwerkende Hulp Organisaties: En ik nodig de staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking uit om de totale opbrengst van Kiezen voor Afrika te verdubbelen.
---