Chrysler Nederland

LPG informatie

Invoer auto

20 januari 2003

Chrysler kijkt naar toekomst tijdens AutoRAI 2003

De Chrysler Group toont tijdens de komende AutoRAI het bestaande modellengamma, dat op een groot aantal punten is gewijzigd voor modeljaar 2003. De nadruk ligt daarbij meer dan ooit op veiligheid.

Daarnaast kunnen de Nederlandse bezoekers op de nieuw ontworpen stand van Chrysler voor het eerst kennismaken met de Chrysler Crossfire, de volledig nieuwe sportcoupé die volgend jaar wordt verwacht bij de Chrysler-dealers.

Chrysler bewijst telkens weer inventieve en segmentbepalende voertuigen op de markt te kunnen brengen en heeft een jarenlange ervaring in het maken van even veelzijdige als spraakmakende autos. De Chrysler Crossfire, PT Street Cruiser Series 2 en PT Cruiser Cabrio zijn hier goede voorbeelden van. De Chrysler Group staat erom bekend studiemodellen in zeer korte tijd werkelijkheid te laten worden.

In de bijna 80-jarige historie van ons bedrijf is dit een cruciale tijd, aldus Thomas Hausch, Executive Director van International Sales en Marketing. Met de toevoeging van de Crossfire, PT Street Cruiser Series 2 en PT Cruiser Cabrio aan ons gamma van opvallende personenautos en mpvs, hebben wij een gevarieerd aanbod van aantrekkelijke autos.

In het voorjaar van 2003 maakt de Chrysler Street Cruiser Series 2 zijn opwachting op de Europese wegen, in de herfst gevolgd door de Crossfire. De laatste gaat overigens zeer binnenkort in productie in de Karmann fabrieken in het Duitse Osnabrück. Begin 2004 zal vervolgens de PT Cruiser Cabrio zijn marktintroductie beleven.

In de afgelopen tien jaar heeft de Chrysler Group een ware metamorfose ondergaan. Sinds 1991 zijn de autoverkopen maar liefst verviervoudigd, van 130.542 naar 530.454 eenheden in 2001. Ook in Europa is Chrysler bijzonder succesvol met vorig jaar een verkoopstijging van tien procent ten opzichte van het jaar daarvoor (van 70.592 in 2000 tot 77.453 in 2001).

Chrysler Group tijdens de AutoRAI 2003

Compleet nieuwe stand

De veelal uitzonderlijke modellen van de Chrysler Group komen tijdens de komende AutoRAI uitstekend tot hun recht op de compleet nieuw ontworpen stand. Deze bevindt zich in de Deltahal, direct naast de stands van Mercedes-Benz en smart. De overzichtelijke stand heeft dezelfde luxueuze en sfeervolle uitstraling die Chrysler eigen is en waarin iedereen zich thuis voelt. Veel bezoekers zullen afkomen op een heuse fotostudio, opgebouwd rond de spectaculaire Chrysler Crossfire. Op het podium wordt iedere bezoeker van harte uitgenodigd zich te laten vereeuwigen in de Crossfire, ongetwijfeld een auto waarvan velen dromen.

Klaar voor de toekomst: PT Cruiser

Tijdens de AutoRAI blijkt duidelijk dat de Chrysler PT Cruiser klaar is voor 2003 en de jaren daarna. De standaard veiligheidsuitrusting van alle bestaande uitvoeringen is voor modeljaar 2003 uitgebreid met schijfremmen rondom, een ABS remsysteem en traction control. Met de toevoeging van een PT Cruiser 1.6i Classic wordt het model nóg aantrekkelijker, terwijl ook de 2.2 CRD Classic-uitvoering een grote groep dieselrijders zal aanspreken. Daarnaast zijn de Touring- en Limited-versies van de PT Cruiser volgend jaar in beperkte oplage leverbaar met een sierlijk chrome package, dat duidelijk bijdraagt aan een extra gedistingeerd uiterlijk. Komend voorjaar wordt de Street Cruiser Series 2 geïntroduceerd, een speciale uitvoering waarmee de PT Cruiser zijn hot-rod uiterlijk helemaal waar maakt. Dit model heeft een opvallende oranje kleurstelling en chromen accenten en daarmee een duidelijk eigen identiteit. De PT Street Cruiser Series 2 is in Nederland alleen leverbaar met de moderne 2.2 CRD dieselmotor. Overigens verschijnt deze Street Cruiser in een zeer beperkte oplage van 9.500 exemplaren, waarvan er 2.000 bestemd zijn voor markten buiten de Verenigde Staten.

Nieuwe kleurstelling: Chrysler PT Cruiser Cabrio

De PT Cruiser Cabrio is de volgende in een lange reeks concept cars waarvan de Chrysler Group in zeer korte tijd een definitieve productieversie ontwikkelde. Begin vorig jaar, tijdens de autotentoonstelling in Parijs, kon het Europese publiek voor het eerst kennismaken met dit werkelijk hartverwarmende model. Voor die gelegenheid werd de PT Cruiser Cabrio Cabrio getoond in een frisse nieuwe carrosseriekleur, Inferno Red Pearl. Deze PT Cruiser Cabrio voorziet in het veelzijdige gebruiksgemak van een vierpersoons personenauto of een tweezits voertuig met een verrassend grote laadruimte. Tijdens de AutoRAI 2003 zal de PT Cruiser Cabrio helaas ontbreken op de Chrysler-stand.

Marktintroductie volgend jaar: Chrysler Crossfire

Bij de Crossfire komen Route 66 en de Autobahn samen. De Crossfire is de sportcoupé van de toekomst, waarin typisch Amerikaans design wordt gecombineerd met Duitse technologie van bewezen topkwaliteit. De Chrysler Crossfire is een lage tweezits coupé met even scherpe als elegante vormen. Onder de motorkap ligt een door Mercedes-Benz onder handen genomen 3.2 liter 90° V6, 18-kleps, SOHC benzinemotor, die naar keuze wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een vijftraps automatische transmissie.

Veilig en elegant: Chrysler Sebring Cabrio

De Chrysler Sebring Cabrio heeft een elegante Amerikaanse vormgeving en biedt behalve comfortabele prestaties ook een complete standaarduitrusting. Voor modeljaar 2003 zijn de veiligheidsvoorzieningen van de Sebring Cabrio uitgebreid met meerfase frontairbags, gordelspanners, hogere hoofdsteunen en een betere bescherming voor de inzittenden dankzij de sterk verbeterde structuur van de veiligheidskooi.

Luxueus vlaggenschip: Chrysler 300M

Met de combinatie van luxe en een hoog prestatieniveau heeft de Chrysler 300M een positieve uitstraling voor het merkimago. Het vlaggenschip van het Chrysler gamma is voor modeljaar 2003 uitgerust met vernieuwde zittingen voor en achter, alsmede meerfase airbags van de volgende generatie, een ABS remsysteem met tractiecontrole en optionele zijairbags.

Nieuw navigatiesysteem: Chrysler Voyager en Grand Voyager

De Chrysler Voyager en Grand Voyager blijven populair als mpv. Met ruim 24.000 buiten de Verenigde Staten verkochte exemplaren zijn het de best verkochte Chrysler-modellen op internationale markten. Voor modeljaar 2003 is het mogelijk dat de Voyager en Grand Voyager af fabriek worden uitgerust met een nieuw navigatiesysteem, compleet met een 4,9 inch kleurenscherm en een radio/cd speler in dezelfde unit.

Verleden en toekomst van de Chrysler Groep

Tijdens de inmiddels 78-jarige geschiedenis van het merk, heeft Chrysler bij herhaling onconventionele voertuigen en productiemethoden geïntroduceerd. Deze innovaties variëren van de Chrysler Six, die min of meer de vorm van een personenauto bepaalde, cab-forward design en segmentbepalende mpvs tot opwindende nieuwe modellen als de Chrysler PT Cruiser en Crossfire. In elk nieuw model van Chrysler schijnt duidelijk de invloed van het roemruchte verleden van het merk door. Gezichtsbepalend design is daarbij sinds jaren een belangrijk handelsmerk van de Chrysler Groep.

Ook in de toekomst zullen Chrysler-modellen een toonbeeld zijn van geavanceerde technologie en voortdurende verbeteringen in kwaliteit. Voertuigen van Chrysler zullen duidelijk maken wat het betekent om het Chrysler-logo te mogen dragen.

De essentie van Chrysler zou over de hele wereld hetzelfde moeten zijn, met producten die zijn aangepast voor specifieke behoeften op internationale markten. Zowel huidige als toekomstige Chrysler-modellen zullen voor iedereen duidelijk herkenbaar zijn als lid van de Chrysler-familie, aldus Thomas Hausch.