Chrysler Nederland

LPG informatie

Invoer auto

20 januari 2003

Jeep® toont modeljaarwijzigingen voor 2003 tijdens AutoRAI

Jeep® bevestigt zijn vooraanstaande positie in het wereldwijd felbevochten segment van Sport Utility Vehicles. Dat Jeep zeer succesvol is, blijkt uit de cijfers over het afgelopen jaar. In een segment dat in Nederland met zes procent is teruggelopen, realiseerde Jeep® een groei van ruim 26 procent.

Verantwoordelijk voor deze groei is onder meer de Grand Cherokee 2.7 CRD. Het dieselaandeel in het SUV-segment neemt elk jaar toe, vooral dankzij de verbeterde kwaliteit en prestaties van de steeds geavanceerder dieselmotoren.

Een belangrijke introductie tijdens AutoRAI 2003 is dan ook die van de Jeep Cherokee 2.8 CRD. Deze nieuwe, moderne common rail dieselmotor komt in het leveringsprogramma naast de reeds bestaande benzinemotoren en de 2.5 liter CRD. Daarnaast introduceert Jeep® tijdens de AutoRAI de Cherokee Renegade, een zeer speciale uitvoering van de vorig jaar geïntroduceerde Jeep Cherokee. Tenslotte toont Jeep® diverse nieuwe motoruitvoeringen en uitrustingen voor de Wrangler, Cherokee en Grand Cherokee.

Jeep Wrangler: nieuwe 2.4 liter benzinemotor

De Wrangler is de ultieme verpersoonlijking van het merk Jeep®, een auto die nog steeds garant staat voor ongeëvenaarde vrijheid. Voor modeljaar 2003 wordt de beproefde 4.0 liter benzinemotor gekoppeld aan een nieuwe viertraps automatische transmissie. De Jeep Wrangler Sport wordt voortaan geleverd met een nieuwe 2.4 Powertech motor, met aanzienlijk meer vermogen en koppel dan de vorige 2.5 liter motor. De Wrangler krijgt in 2003 bovendien een nieuw interieur, met een meer verfijnde afwerking die trouw blijft aan de essentie van dit Jeep-icoon. Aan het kleurenpalet worden volgend jaar vier nieuwe kleuren toegevoegd Bright Silver Metallic, Inca Gold Pearl, Intense Blue Pearl en Light Khaki Metallic. Tenslotte wordt het veiligheidsniveau opgewaardeerd, met onder meer airbags van de jongste generatie.

Jeep Cherokee: nieuwe 2.8 CRD

De Jeep Cherokee staat bekend om zijn legendarische capaciteiten in zwaar terrein en sportieve rijeigenschappen op de weg. Vanaf volgend voorjaar is de Cherokee ook leverbaar met een moderne 2.8 liter common rail dieselmotor, met een vermogen van 110 kW/150 pk bij 3800 tpm en een maximumkoppel van 360 Nm dat al bij 1800 toeren per minuut beschikbaar is. De nieuwe motor wordt gecombineerd met een vijftraps automatische versnellingsbak. Naast deze nieuwe motor blijft Jeep® de Cherokee ook leveren met de reeds bekende motoren, een 2.4 liter Powertech benzinemotor, een
3.7 liter V6 Powertech benzinemotor en een 2.5 liter common rail diesel. Vanaf volgend jaar beschikt de Cherokee bovendien standaard over schijfremmen op alle wielen wat een duidelijke verbetering van de remcapaciteit tot gevolg heeft. Ook het interieur krijgt enkele nieuwe voorzieningen, waaronder een nieuwe overheadconsole met praktische geheugenfuncties.

Jeep Cherokee Renegade

Een andere bijzondere uitvoering die Jeep® tijdens de AutoRAI aan het publiek toont, is de Jeep Cherokee Renegade op de markt. Deze heeft een aantal even opvallende als praktische kenmerken, die vooral in het terrein hun nut zullen bewijzen. Zo is de Cherokee Renegade voorzien van verstralers en een open bagagebox op het dak, gekleurde lichtmetalen wielen, spatbordverbreders, afneembare treeplanken en zilverkleurige bescherming van de voorbumper. Het bijzondere karakter van deze Cherokee wordt benadrukt door de unieke carrosseriekleuren waarin de auto leverbaar is: Cactus Green Pearl Coat of Light Khaki Metallic. De Cherokee Renegade is leverbaar met de 2.8 CRD dieselmotor die dit jaar zijn intrede doet, alsmede met de 3.7 liter V6 benzinemotor. Komend voorjaar staat hij bij de Nederlandse Chrysler- en Jeep-dealers.

Jeep Grand Cherokee: nieuwe 2.7 CRD dieselmotor

Het topmodel van Jeep® is de Grand Cherokee, die zijn enorme capaciteiten in het terrein combineert met het comfort en de technologie die normaal gesproken alleen te vinden zijn in luxueuze sedans. Topmodel is de Grand Cherokee Overland, tot voor kort alleen leverbaar met een high-output 4.7 liter V8 benzinemotor. In het voorjaar van 2003 kan de Overland ook worden voorzien van een 2.7 common rail dieselmotor, waarmee Europese off-road liefhebbers voortaan ook kunnen kiezen voor een krachtige en economische SUV, waarin de degelijke betrouwbaarheid van de ultramoderne Mercedes-Benz motor hand in hand gaat met de onverzettelijkheid die Jeep® eigen is. Bij deze motor is vooral het koppel indrukwekkend te noemen, met een waarde van 400 Nm bij 1600 tpm. Aan het gamma van de Grand Cherokee worden bovendien drie nieuwe kleuren toegevoegd; Light Pewter Metallic, Bright Silver Metallic en Brilliant Black Crystal.

Een traditie van meer dan 60 jaar

Al sinds 1941 is Jeep® producent van de meest veelzijdige en innovatieve vierwielaangedreven voertuigen, toonaangevend in baanbrekende technologie en voortdurende verbeteringen. Ooit was de Jeep Willys Overland de grote initiator van het 4x4 segment, in 1984 stond Jeep met de Cherokee aan de wieg van de eerste Sport Utility Vehicle. De huidige modellen zijn rechtstreeks afgeleid van deze revolutionaire autos.

De naam Jeep® - sinds 1950 een geregistreerde merknaam is onder consumenten over de hele wereld een van de bekendste merken en een algemeen geaccepteerd synoniem voor off-road voertuigen. Jeep modellen worden verkocht in meer dan honderd landen en inmiddels zijn er meer dan negen miljoen autos met het fameuze Jeep-logo verkocht. Ook in de toekomst zal Jeep trendsetter blijven in het SUV-segment.