Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Belastingdienst aangifte 2002: extra controle ziektekosten of andere buitengewone uitgaven

20-01-2003
Elk jaar besteedt de Belastingdienst extra aandacht aan een bepaalde rubriek van uw aangifte. Bij de behandeling van de aangifte 2002 wordt extra aandacht besteed aan de rubriek `Ziektekosten en andere buitengewone uitgaven'. Deze post is voor mensen met Cystic Fibrosis erg belangrijk.

Als u in 2002 uitgaven had als gevolg van ziekte, arbeidsongeschiktheid, invaliditeit, bevalling, adoptie, ouderdom of overlijden, dan kan het zijn dat u recht heeft op aftrek van buitengewone uitgaven. U heeft pas recht op deze persoonsgebonden aftrek als het totaal van uw buitengewone uitgaven boven het drempelbedrag uitkomt. Ook als u gezond bent, is het mogelijk dat u met uw buitengewone uitgaven boven de drempel uitkomt. Bijvoorbeeld door de premies die u betaalde voor uw ziekenfonds- of ziektekostenverzekering of door de vaste aftrek voor 65-plussers. U mag ziektekosten of buitengewone uitgaven alleen voor bepaalde personen aftrekken.

Maakt u hoge kosten vanwege uw Cystic Fibrosis? Dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor de aftrek van buitengewone uitgaven. Die belastingaftrek kan u honderden euro's opleveren. De NCFS komt binnenkort met de nieuwe uitgave "Cystic Fibrosis en Belastingen". Deze brochure staat boordevol tips en mogelijkheden speciaal voor mensen met CF om de buitengewone uitgaven die u in 2002 maakte in verband met CF af te trekken van uw belastingen. De brochure zal vanaf deze website te downloaden zijn. Houd deze website dus in de gaten!

Zie ook:
Belastinggeld terug! Buitengewone uitgaven 2002

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl