Ingezonden persbericht

15 JAAR ASKV/STEUNPUNT VLUCHTELINGEN
VALT ER IETS TE VIEREN?
JAZEKER!

We willen stil staan bij het feit dat het ASKV inmiddels 15 jaar hulpverlening biedt en campagne voert. Niet om te vieren hoe de vlag er nu bij hangt, wel om te laten zien dat er wel degelijk mensen zijn in Nederland die vluchtelingen een warm hart toe dragen. Die niet vinden dat het om criminele gelukszoekers gaat, maar om mensen in nood die tot het uiterste zijn gegaan: het verlaten van huis en haard op zoek naar veiligheid, bescherming en een menswaardig bestaan.

BOEKAANBIEDING
In het kader van het 15-jarig bestaan vindt op 20 januari 2003 om 16.30 uur (zaal open 16.00 uur) in Nieuwspoort Den Haag de presentatie plaats van het boek:'Nee heb je, ja kan niet je krijgen' (De achterkant van het Nederlandse asielbeleid). In tegenwoordigheid van Judit Neurink en Frank van Haren zal onder leiding van Chris Keulemans het boek worden aangeboden aan Jan Marijnissen. Hierna zal er een kort programma zijn waarbij thema's als de Raad van State en vreemdelingendetentie centraal staan. Na afloop is er gelegenheid voor een 'borrel'.

U kunt dit boek bestellen door 12 Euro (inclusief 2.25 Euro portokosten) over te maken op girorekening 7913334 tnv Stichting ASKV/SV onder vermelding van 'Boek'.

Locatie:
Nieuwspoort is gevestigd op Lange Poten 10 in Den Haag

Met het openbaar vervoer:
vanaf Hollands Spoor met tram 8 richting Scheveningen, halte Hofweg/Centrum vanaf Centraal Station: tram 6 richting Uithof, halte Kalvermarkt/Stadhuis

Aanvang 16.30, zaal open vanaf 16.00
Toegang gratis.

Het boek 'Nee heb je, ja kan je niet krijgen' geeft een beeld van 15 jaar hulpverlening aan en actiecampagnes voor en met uitgeprocedeerde vluchtelingen.
In het boek wordt uiteen gezet hoe kleine organisaties als het ASKV de afgelopen 15 jaar zich verzet hebben tegen het rigide vluchtelingenbeleid. Verder komen aan het woord: subsidiegevers, medische hulpverleners, kerken, actievoerders, (gedetineerde) vluchtelingen, politici en advocaten. Daarnaast is het een aanval op de dubieuze rol van de Raad van State in de vreemdelingenrechtspraak.
Het boek is bestemd voor iedereen die vluchtelingen een warm hart toedraagt, beroepshalve met vluchtelingen te maken heeft en voor hen die wel eens willen weten wat er mis is met het vluchtelingenbeleid. Bijzonder is dat het boek geschreven is door schrijvers en journalisten met of zonder verblijfsvergunning. Vluchteling-journalisten van On-File werken samen met Nederlandse journalisten als Ricci Scheldwacht, Frans Heddema, Judit Neurink, Sytse van der Zee, Hedda van Gennip, Hans van Heijningen en medewerkers van het ASKV. Verder werkten mee: Paulien Bakker, productieteam, Kummer & Hermann, vormgeving en Saad Jasim, fotografie.

U kunt het boek bestellen door 12 Euro (inclusief 2.25 Euro portokosten) over te maken op girorekening 7913334 tnv Stichting ASKV/SV onder vermelding van 'Boek'.

Deze perspresentatie maakt deel uit van het programma rond ons 15-jarig jubileum. (Zie ook onze website www.askv.nl)

30 januari 2003
12.15 uur Conferentie rond hulpverlening aan vluchtelingen met workshops (U kunt zich hier voor opgeven via ons secretariaat 020 6272408/ 4205670 of askvsv@dds.nl)
16.30 uur Boekpresentatie en receptie voor collega-instellingen, (oud-)medewerkers en cliënten, donateurs en betrokkenen. Aansluitend 15-landen-maaltijd.
Locatie: Plantage Doklaan 8-12, Amsterdam

2 februari 2003
Vanaf 20.00 uur Benefietfeest in de Melkweg met: Def P, Os Jaranzos Negros, Jammah Tammah en Que Pasa? special.
Locatie: Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam

13 februari 3003
20.00 uur Debat 'Ten einde raad', over de vraag: kan je nog wel asiel aanvragen in Nederland? Naar aanleiding van de dubieuze rol die de Raad van State speelt in de vreemdelingenrechtspraak.
Locatie: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

Wij hopen van harte u te ontmoeten.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website www.askv.nl


---
Info over het ASKV/Steunpunt Vluchtelingen vindt u op: http://huizen.dds.nl/~askvsv
tel 020 6272408 020 4205670 fax 020 4203208 postbank 7913334 tnv Stichting ASKV/SV
ROA-actie-website www.askv.nl/roa