Digitale Gemeente Houten

Gratis training Peanutbal !

zaterdag 18 januari 2003 - Bron: Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons

Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons stelt kinderen van 5 t/m 8 jaar in de gelegenheid om eens kennis te komen maken met het "peanutbal". Deze variant van honkbal is ideaal geschikt voor kinderen in bovengenoemde leeftijdsgroep om eens kennis te maken met het honk- en softbal.

Aan slag mag iedere speler de bal vanaf een slagpaal het veld in slaan en moet dan proberen alle honken te bereiken. Het team in het veld moet proberen deze spelers 'uit' te maken. De spelregels bij het peanutbal zijn heel eenvoudig gehouden, waardoor jonge spelers vrijwel direct kunnen meespelen. Het spelplezier en het oefenen van verschillende (honk)balvaardigheden staan bij het peanutbal voorop.

Vanaf dinsdag 20 januari is het mogelijk om een gratis training mee te maken. Belangrijk is dat je zaalschoenen en een sportieve outfit meeneemt.

Drie enthousiaste trainers van de Dragons verzorgen elke week de training van de allerjongste van de vereniging. Natuurlijk wordt er tijdens elke training een partijtje peanutbal gespeeld! De trainingen zijn, t/m 25 maart, iedere dinsdag van 17:00 - 18:00 in Sporhal De Molenwiek. Meer informatie is te vinden op onze website: www.houtendragons.nl. Ook vindt u daar nadere informatie over onze vereniging.

Over de Dragons

Sinds de start in augustus 2000 zijn de Houten Dragons uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 130 zeer enthousiaste leden. Dit enthousiasme komt niet alleen tot uiting in de vele actieve leden, ook de sportprestaties mogen er zijn. Het afgelopen seizoen zijn twee jeugdteams kampioen geworden in hun klasse. De Dragons hebben teams in alle leeftijdsklassen.

In het zomerseizoen maken de Honk- en Softballers gebruik van het oude korfbalveld op sportcomplex De Stenen Poort. Sinds kort heeft de verengiging ook de beschikking over een eigen kantine.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).