Ingezonden persbericht

Persbericht Tango Actie - 2 januari 2003

Tango wil het Kwartje van Kok terug

Prijsvechter start nationale intekenactie

Tango, de nieuwe brandstofformule in Nederland, gaat via de website www.kwartjevankok.nl zoveel mogelijk stemmen verzamelen van Nederlandse automobilisten om politiek Den Haag te bewegen het Kwartje van Kok definitief terug te geven. De verzamelde stemmen worden vervolgens als petitie aangeboden aan Gerrit Zalm, fractieleider van de VVD, op het Binnenhof op maandag 20 januari.

Marc Schröder, algemeen directeur van Tango geeft als commentaar: "De verkiezingen van 22 januari aanstaande zijn de laatste kans om het Kwartje van Kok terug te krijgen. Wij verwachten dat met een massale deelname via www.kwartjevankok.nl politiek Den Haag ons goede voorbeeld zal volgen om zo snel mogelijk het Kwartje van Kok terug te geven. De Nederlandse automobilist zal door middel van diverse acties via televisie, radio en Internet worden opgeroepen mee te doen aan de actie. Het is van groot belang dat de stem van de Nederlandse automobilist luid en duidelijk gehoord wordt. De brandstof is onnodig duur."

Tango geeft politiek Den Haag alvast het goede voorbeeld. Van maandag 13 t/m donderdag 16 januari 2003 geeft Tango het Kwartje van Kok direct terug aan de pomp. Iedereen die bij Tango tankt ontvangt op deze dagen tussen 16:00 en 19:00 uur een korting van maar liefst 12 eurocent op brandstoffen. Dit levert de automobilist een besparing op van EUR 6 op een volle tank van 50 liter brandstof.

Brede nationale ondersteuning
Jeroen van Inkel en Dennis Ruyer gaan hun show meerdere dagen wijden aan de teruggave van het Kwartje van Kok in hun programma Rinkel de Kinkel op Radio 538. De komende weken zal via diverse media, zoals televisie, billboards en Internet, deze actie onder de aandacht worden gebracht van autorijdend Nederland.

Profiel Tango
Tango, de nieuwe brandstofformule van Nederland, is recentelijk gestart met de opzet van een netwerk van onbemande tankstations door heel Nederland. Op 31 maart 2000 werd het eerste Tango-tankstation in Nijmegen geopend. Vanwege het feit dat Tango-tankstations onbemand zijn, biedt Tango de goedkoopste kwaliteitsbrandstof van Nederland aan, welke ingekocht wordt bij de raffinaderijen en brandstofdepots van de grote oliemaatschappijen. De brandstof die u bij Tango tankt, voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt tevens meerdere malen per jaar door een extern bureau op specificaties gecontroleerd. Bij Tango tankt men met bank- en/of giropas, multitankcard en travelcard en ontvangt men géén zegels, bonuskaarten of andere spaarsystemen, die uiteindelijk toch door de klant zelf betaald worden. De korting zit direct verwerkt in de brandstofprijs die voor iedere automobilist geldt. Tango streeft ernaar op niet al te lange termijn een landelijk dekkend netwerk operationeel te hebben. Op dit moment zijn er al 50 Tango stations in Nederland operationeel.

Voor nadere informatie over Tango en Kwartjevankok.nl: Tango
Marc Schröder
Managing Director
Tel. 010 - 24.25.936
Website: www.tango.nl