Openbaar Ministerie

Bovenregionaal team start onderzoek naar overvallen geldtransporten

20-01-2003

Onder leiding van het openbaar ministerie in Breda is een bovenregionaal onderzoeksteam (BRT) van start gegaan dat onderzoek gaat doen naar een aantal overvallen op geldtransporten.

De afgelopen jaren hebben er een aantal gewelddadige overvallen en pogingen daartoe plaatsgevonden op geldtransporten. Deze overvallen vonden over het gehele land verspreid plaats en hebben, ondanks inspanningen op regionaal niveau, niet geleid tot aanhouding van de daders.

Overleg op landelijk niveau heeft ertoe geleid dat het regiokorps van de politie Midden en West Brabant is aangewezen om een BRT samen te stellen. Het BRT zal bestaan uit 20 politiemensen, niet alleen van de politie Midden en West Brabant, maar ook uit de politieregio's waar de overvallen hebben plaatsgevonden. Doelstelling van het BRT is om door intensief gecoördineerd nader onderzoek van een aantal overvallen op geldtransporten te komen tot aanhouding van een of meer dadergroepen, waardoor deze reeks met excessief geweld gepaard gaande overvallen kan worden gestopt.