------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Persberichten van 20 januari 2003

Winterswijk Diefstal uit bedrijf

Op 19 januari is tussen 21.45 uur en 22.10 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Gasthuisstraat. Om binnen te komen hebben de daders een raam van het pand opengebroken. Uit het pand werden computerkasten met een totale waarde van ongeveer 20.000 euro weggenomen.

Gaanderen Hennepkwekerij ontmanteld

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie van Doetinchem op 17 januari een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij was gevestigd in een bedrijfspand in Gaanderen. Er werden ruim 17.000 stekjes, 500 volgroeide planten, TL-balken, assimilatielampen, transformatoren, radiatoren, ventilatoren, koolstoffilters, afzuiginstallaties, dompelpompen en schakelkasten aangetroffen. De goederen zijn vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

Doetinchem Verkeersongeval met letsel

Een 29-jarige fietser uit Emmerich en een 43-jarige bromfietser uit s-Heerenberg zijn op 20 januari omstreeks 07.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op het fietspad naast de Braamtseweg. De fietser en de bromfietser reden elkaar op genoemd fietspad tegemoet. De bromfietser zag de fietser te laat waardoor een aanrijding ontstond. Beide zijn met verwondingen overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.

Doetinchem Diefstal bestelauto

Tussen 18 januari 16.30 uur en 20 januari 10.00 uur is een bestelauto die stond geparkeerd in de Eduard Schilderinkstraat gestolen. De auto, een blauwe Volkswagen Transporter met het kenteken 28-VF-JL werd op onbekende wijze weggenomen.

Gendringen Diefstal uit auto s

Tussen 19 januari 23.00 uur en 20 januari 10.30 uur is in Gendringen ingebroken in vier personenauto s. De auto s stonden geparkeerd aan de Koriander, Kerkeweide, Gentiaan, Rozemarijn en de Multatulihof. De daders hebben vermoedelijk met een valse sleutel portieren van de auto s geopend of vernielden een autoruit. Uit de auto s werden mobiele telefoons, een radiofrontje, cd s en radiocd-spelers weggenomen.

Eibergen Diefstal uit auto s

Tussen 17 januari 21.30 uur en 18 januari 10.00 uur is ingebroken in een personenauto die stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Koningsbult. De daders forceerden een portierslot en namen een radiocd-speler, een cd-wisselaar en cd s weg.

Op 20 januari is tussen 01.00 uur en 08.00 uur ingebroken in een personenauto die stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Hoogkamp. De daders vernielden een ruit van de auto en namen een minidiscspeler en een aantal minidiscs weg.

Terborg Eenvoudige mishandeling

Een 20-jarige inwoner van Silvolde heeft aangifte gedaan van mishandeling. De jongen kreeg op 18 januari omstreeks 03.15 uur bij een horecagelegenheid onenigheid met een voor hem onbekende jongen. Hierbij kreeg hij een vuistslag op de mond. In het ziekenhuis werd de wond gehecht. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontroles 20 januari

Netterden:

* Netterdensestraat, 80 km/uur, van 07.30 uur tot 08.30 uur, aantal gecontroleerde voertuigen is niet bekend, vijf overtredingen, hoogst gemeten snelheid 102 km/uur.
Einde berichten.

Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11