Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

20 januari 2003

Strawberries ontwikkelt website architectenbureau Meyer en Van Schooten Architecten

Architectenbureau Meyer en Van Schooten Architecten, onder andere bekend van het ontwerp van het ING House aan de Zuidas in Amsterdam, heeft het Amsterdamse internetbureau Strawberries verkozen voor de ontwikkeling van haar nieuwe website.

Strawberries, dat eveneens de vorige website van Meyer en van Schooten Architecten ontwikkelde, heeft de nieuwe huisstijl van het Amsterdamse architectenbureau op passende wijze doorgetrokken naar het internet.

De website schenkt uiteraard uitgebreid aandacht aan de verschillende door Meyer en Van Schooten Architecten ontwikkelde projecten, maar ook worden de visie van Roberto Meyer en Jeroen van Schooten verder uitgelicht.

Verantwoordelijk bij Strawberries: Tijn Braun, Diederik van Huijstee Verantwoordelijk bij Meyer en van Schooten: Ingrid Oosterheerd

Algemene informatie Strawberries
Strawberries is een Amsterdams internetbureau met 10 medewerkers en een uitgesproken
no-nonsense mentaliteit. Strawberries wil helder communiceren omtrent nieuwe media en is als technologische frontrunner voortdurend bezig de mogelijkheden daarvan te verkennen. Als
full service bureau bestaat Strawberries uit verschillende units met elk een onderscheidend specialisme: design, concept, development, formats, strategie, streaming, hosting en onderhoud.
Andere klanten van Strawberries zijn o.a. Universal Music, Hunkemvller, Intomart, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Sandd en Rijks Voorlichtings Dienst.

Algemene informatie Meyer en Van Schooten
Meyer en Van Schooten Architecten is een bureau met 25 medewerkers dat in 1984 door Roberto E. Meyer (1950) en Jeroen W. van Schooten (1960) is gestart.
De eerste grote opdrachten de orthodontistenpraktijk in Almere (1992), de gebouwen voor KEMA in Arnhem (vanaf 1992), het hoofdkantoor voor KEMA in Arnhem (1996) en de woningbouw in de Mercatorbuurt in Amsterdam-West (1993-1995) bekrachtigen dat het bureau een eigen weg zocht in de architectuur.
In de loop van de jaren negentig groeit de portfolio van het bureau aanzienlijk en wordt gevarieerder: onder meer sociale woningbouw, koopwoningen, villas, stedenbouwkundige plannen, scholen, kantoren en bruggen. In december 1997 wordt het bureau gekozen om het nieuwe hoofdkantoor voor de ING Groep (ING House) te Amsterdam te ontwerpen. Recent heeft het bureau twee opdrachten gewonnen door middel van een meervoudige opdracht: de bibliotheek in nieuwe stadshart te Almere en een deel van het UvA Wetenschapscentrum in St. Annapolder te Amsterdam. De totale opdracht voor het Wetenschapscentrum bestaat uit het ontwerpen van universiteitsgebouwen, een hotel, congreszalen, een bibliotheek, sportfaciliteiten en een parkeerdek.

Grafisch materiaal:
Voor grafisch materiaal kunt u terecht bij http://www.strawberries.nl/logos/ Meer informatie:
Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:

Victor Terpstra
Strawberries B.V.
WIJ ZIJN VERHUISD:
Prinsengracht 196
1016 HC Amsterdam
T. +31 (0)20 5315151
F. +31 (0)20 5315132
M. +31 (0)6 53749233
www.strawberries.nl

Meyer en Van Schooten
Ingrid Oosterheerd
Postbus 2737
1000 CS Amsterdam
tel: 020-5319800
fax: 020 5319801
i.oosterheerd@meyer-vanschooten.nl
www.meyer-vanschooten.nl