Stadsdeel Zeeburg

Drempels Feike de Boerlaan

Wegens de strenge vorstperiode is het niet gelukt om alle drempels aan de Feike de Boerlaan, in voorbereiding voor de komst van bus 43, aan te leggen. Wel zijn alle noodzakelijke maatregelen genomen, waardoor de bus kon gaan rijden. In de noordelijke rijbaan (`het eiland af') van de Feike de Boerlaan ontbreken nog 3 drempels. In de week van 20 januari wordt gestart met de aanleg van deze laatste drempels.

Planning, bereikbaarheid en parkeren
Het aanleggen van de drempels gebeurt van maandag 20 januari tot en met vrijdag 25 januari. Alleen de noordelijke rijbaan van de Feike de Boerlaan zal in deze periode afgesloten zijn voor het doorgaande verkeer. Het verkeer kan deze week alleen via de Borneokade het eiland af. Omleidingen in verband met de werkzaamheden worden met borden aangegeven.

Ter hoogte van de aan te leggen drempels worden enkele parkeervakken uit gebruik genomen. Parkeren is niet toegestaan in de buurt van de aan te leggen drempels. Dit wordt aangegeven met parkeerverbodsborden. Zodra een drempel gereed is, worden de parkeerverboden opgeheven. Om zoveel mogelijk parkeervakken langs de noordelijke rijbaan van de Feike de Boerlaan te kunnen blijven gebruiken, is de werkvolgorde van de aan te leggen drempels zo bepaald dat de parkeervakken via de Stuurmankade en de Kwartiermeesterstraat bereikbaar zijn.

Tijdelijke route bus 43
Tijdens de aanleg van de drempels kan de bus geen gebruik maken van de noordelijke rijbaan van de Feike de Boerlaan. De bus zal tijdelijk, dus voor zolang de werkzaamheden aan de drempels duren, de volgende route volgen:

* via de Borneolaan en Feike de Boerlaan (zuidelijke rijbaan) naar de halte op de noordzijde van het R.J.H. Fortuynplein
* vanaf de halte, om het gebouw Pacman heen, via de Borneokade en Blauwpijpstraat terug het Borneo-eiland af.

Vanaf zaterdag 26 januari zal de bus de normale route weer gaan rijden via de Feike de Boerlaan.

Informatie
Voor informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichter de heer P. Abbink van het Ingenieursbureau Amsterdam, telefoon 06 24 25 31 24.