Universiteit van Amsterdam


UvA Agenda


dinsdag 21 - vrijdag 31 januari 2003

Nadere inlichtingen kunt u krijgen via UvA Persvoorlichting, telefoon: 020-525 2695 of e-mail: persvoorlichting@bdu.uva.nl. Voor vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC voorlichting, telefoon: 020-566 2929.

Kwantitatief verbeterprogramma gaat verkwisting tegen
dinsdag 21 januari 12.00 - 17.30 uur Symposium Economie
Six Sigma is een kwantitatief verbeterprogramma dat inmiddels binnen de industrie, de gezondheidszorg en de dienstverlening populair is geworden. Kern van Six Sigma is dat een aanzienlijk bedrag van de omzet weggegooid geld is en dat deze verkwisting met een aantal verbeterslagen is te corrigeren. De aanpak van het verbeterprogramma is gebaseerd op statistische methoden en technieken. Het symposium Six Sigma biedt een goed overzicht van beproefde methodes voor het invoeren van het programma. Sprekers uit de praktijk vertellen over hun ervaringen met Six Sigma binnen hun bedrijf. Tijdens het symposium wordt het eerste exemplaar van het boek Six Sigma, stap voor stap van prof. dr. R.J.M.M. Does en dr. J. de Mast van IBIS UvA BV uitgereikt aan prof. mr. Paul van der Heijden, rector magnificus van de UvA. Het symposium wordt georganiseerd door het Instituut voor Bedrijfs- en Industriële Statistiek van de Universiteit van Amsterdam (IBIS UvA BV).
Locatie: Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam Voor meer informatie en het programma: IBIS UvA BV, telefoon: 020-525 5203/6024, e-mail: info@ibisuva.nl of www.ibisuva.nl.