Ingezonden persbericht


IVN VALKENBURG AAN DE GEUL

Filmavond bij IVN Valkenburg aan de Geul

Het IVN Valkenburg aan de Geul organiseert op dinsdag 21 januari een natuurfilmavond in jeugdgebouw De Beemde te Broekhem bij Valkenburg. De filmavond begint om 20.00 uur. Entree is gratis, maar niet-leden mogen een donatie doen.

Te gast zijn Jean Marx en Frans van Loo, beiden lid van de Vogelwacht Limburg en enthousiaste amateurcineasten. Van de hand van Jean Marx wordt de film "Geuldal, natuur op zijn intiemst" getoond. In deze film komt onder andere de groene specht en de vos voor.

Voorts wordt een film van de Duitse cineast Theo Kubiak gedraaid, Nur ein Spaziergang getiteld. Deze film laat zien wat je gedurende een wandeling door de natuur zoal kunt tegenkomen. Deze Duitstalige film is helaas niet ondertiteld.

Het IVN is een vereniging voor natuur- en milieu-educatie en telt tal van lokale afdelingen. De afdeling Valkenburg is met zo'n 250 donateurs een van de grotere afdelingen in Zuid-Limburg. Ze organiseert regelmatig natuuravonden en excursies. Tevens is er een vogelwerkgroep en een jeugdwerkgroep actief en beheert de Vallkenburgse afdeling de kasteeltuin te Oud-Valkenburg. Wie het IVN wil

POSTBUS 7
6300 AA VALKENBURG AAN DE GEUL
tel. 043-4591561 / b.g.g. 046-4524233