Ingezonden persbericht


PSINET europe sponsort alternatieve elfstedentocht

Evenement live te volgen via webcams


Amsterdam, 14 januari 2003 PSINet Europe verzorgt de hosting van twee webcams tijdens de Alternatieve Elfstedentocht in Weissensee, Oostenrijk van 21 januari t/m
1 februari. De Alternatieve Elfstedentocht is een initiatief van de Stichting Winter Marathon (SWM) die tot stand is gekomen door het gebrek aan regelmatig ijs op de Nederlandse meren en kanalen.

De hosting omvat de plaatsing en het beheren van twee servers en het beschikbaar stellen van de benodigde bandbreedte. De beelden van de twee webcams zijn live te zien op www.weissensee.nl Deze site is de enige manier om de evenementen volledig met beeld en geluid te volgen. Op www.weissensee.nl is er ook informatie te vinden over de tochten, uitslagen, historie en aktueel nieuws.

De webcams geven directe beelden op basis van streaming video en geluid (Windows Media). Er wordt een StartFinish Cam en een Track Cam geplaatst. Momenteel vraagt de omgeving een continue netwerkbandbreedte van 1,5 MB, die door PSINet Europe beschikbaar is gesteld. Gedurende de hoofdevenementen, die plaatsvinden op zaterdag 25 januari 2003 (Open Nederlands Kampioenschap) en zaterdag 1 februari 2003 (Alternatieve Elfstedentocht), wordt de belasting van het netwerk veel hoger verwacht. De benodigde servers zijn geplaatst in het data centre van Amsterdam en is er voldoende bandbreedte gereserveerd voor de piekuren.

Deze sponsorovereenkomst past in het sponsorbeleid van PSINet Europe: Naast de sponsoring van www.weissensee.nl sponsort PSINet Europe ook de website van de KNVB en de UEFA. Binnen het sponsorbeleid vallen niet alleen sportevenementen, maar ook goede doelen zoals Sterrekind.


- EINDE -

PSINet Europe:

PSINet Europe BV is een toonaangevende leverancier van geavanceerde IP-oplossingen voor de zakelijke markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van complexe en hoogwaardige internetoplossingen voor grote en middelgrote Europese bedrijven, die volledig beheerd kunnen worden. Het portfolio van PSINet Europe wordt compleet gemaakt door een eigen en onafhankelijk beheerd IP-netwerk. Daarnaast beschikt PSINet Europe over vijf state-of-the-art datacenters in de belangrijkste financiële centra in Europa.

PSINet Europe is volledig eigendom van een joint venture tussen Unicorn Holdings en Israel Corporation (www.israelcorp.com)

Meer informatie over PSINet Europe is te vinden op www.psineteurope.nl