ALGEMENE ONDERWIJSBOND AOB


Gezamelijk persbericht van de Algemene Onderwijsbond, Onderwijsbond CNV, Abvakabo, Algemene Vereniging van Schoolleiders

Politiek breed vertegenwoordigd op onderwijsmanifestatie

Utrecht, 20 januari 2003'. politieke partijen zijn breed vertegenwoordigd op de onderwijsmanifestatie 'Zet onderwijs op 1' op dinsdag 21 januari in de Utrechtse Jaarbeurs. Negen partijen sturen hun onderwijsspecialist om de eisen van de samenwerkende onderwijsbonden voor een nieuw kabinet in ontvangst te nemen.

De volgende partijen en politici zijn in Utrecht aanwezig: CDA, Jan de Vries; LPF, Vic Bonke; VVD, Jan Rijpstra; PvdA, Jacques Tichelaar; GroenLinks, Naima Azough; SP, Harry van Bommel; D66, Ursie Lambrechts; Christen Unie, Arie Slob; Leefbaar Nederland, Haitske van der Linde.
De Algemene Onderwijsbond, Onderwijsbond CNV, Algemene Vereniging Schoolleiders en ABVAKABO FNV willen dat onderwijs na de verkiezingen terugkomt op de échte prioriteitenlijstjes, niet alleen bij de minister van onderwijs maar bij de hele nieuwe kabinetsploeg. Op de manifestatie komen de problemen én de oplossingen voor de verschillende onderwijssectoren aan de hand van tv-reportages en live interviews aan bod. De manifestatie op dinsdag 21 januari 2003 in de Utrechtse Jaarbeurs (Hal 8) begint om 15.30 uur en duurt tot uiterlijk 17.00 uur. Vertegenwoordigers van de media worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Noot voor de redactie,