Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 20 januari 2003

Meer Rood op straat in Rotterdam

PvdA voert 24 uur campagne

Maandag 20 en dinsdag 21 januari voert de PvdA 24 uur campagne in Rotterdam. Het startschot voor 'de Marathon' wordt op maandag 20 januari om 21.00 uur tijdens de landelijke bijeenkomst in Off Corso in Rotterdam gegeven door PvdA-lijsttrekker Wouter Bos.

PvdA kandidaat-kamerleden Aleid Wolfsen en Peter van Heemst starten 'de Marathon' om 21.00 uur met een bezoek aan de cameratoezichtcentrale in het hoofdkantoor van de Rotterdamse politie. Dit onderdeel is niet voor de pers toegankelijk.

Aansluitend, om 22.00 uur, lopen de PvdA-ers mee met een zorgmakelaar. Samen gaan zij naar instellingen waar thuis- en daklozen gebruik van maken. Wegens privacyredenen is het voor de pers niet mogelijk hier beelden te maken.

Om 00.15 uur brengen Van Heemst en Wolfsen een bezoek aan de afdeling directe hulpverlening van politiebureau Zuidplein, Pleinweg (Zuidplein 111). De PvdA-ers gaan in gesprek met agenten en draaien een deel van de nachtsurveillance mee.

Om 3.00 uur brengt PvdA kandidaat-kamerlid Mariëtte Hamer een bezoek aan de Groothandelsmarkt, Christiaan de Wertstraat 10 in Rotterdam. Samen met marktkoopman Sahil Demini gaat Hamer inkopen doen bij de Groothandelsmarkt in de Spaanse Polder. Daarna gaan ze samen naar de markt, alwaar ze de kraam opbouwen en spullen uitstallen.

Rond 6.15 uur brengen lokale PvdA-ers een bezoek aan de Roteb, Laagjes 22 in Rotterdam. De PvdA-ers lopen tot 10.30 uur mee met vuilnismannen. Vanaf 8.00 uur voegt kandidaat-kamerlid Jet Bussemaker zich bij de andere PvdA-ers. Aansluitend, om 10.30 uur, loopt Bussemaker tot 13.00 uur mee met medewerkers van het buurtserviceteam, Colloseumweg.

Een half uur later loopt Jet Bussemaker mee met een aantal stadstoezichthouders, Mathenesserlaan 281. Aansluitend, rond 15.30 uur, brengt Jet Bussemaker een bezoek aan Duimdrop aan de Kipstraat. Hier deelt zij speelgoed uit aan kinderen.

Daarnaast doet de PvdA-verkiezingskaravaan vanaf 12.00 uur Rotterdam aan. De PvdA-ers gaan in vier teams uiteen.

Het eerste team met onder anderen PvdA kandidaat-kamerleden Klaas de Vries en Peter van Heemst brengt een bezoek aan Schut aan de Isaac Hubertstraat. Vrouwen krijgen hier computerlessen. Tevens wordt hier gesproken over integratie en sociale voorzieningen in de wijk. Aansluitend, om 14.00 uur, brengen de PvdA-ers een bezoek aan zorgcentrum Rubroek, Crooswijksekade 15. Hier helpen de PvdA-ers het personeel een handje mee. Anderhalf uur later bezoeken De Vries en Van Heemst wijkorgaan Crooswijk, Pijperstraat 37. Hier gaan zij op bezoek bij een klankbordgroep uit Nieuw Crooswijk. Nieuw Crooswijk is sinds 1999 een Strategisch Wijkaanpak Gebied. Om 17.00 uur brengen de PvdA-ers een bezoek aan het Marokkaanse vaderproject SMOCK, Kerkhofstraat 134. Na een gesprek met de Marokkaanse vaders lopen ze mee in de wijk.

Het tweede team bestaande uit de Rode Ingenieurs Staf Depla en Jeroen Dijsselbloem gaan de markt op (Binnenrotte) om met voorbijgangers in gesprek te gaan. Om 15.00 uur rijden de PvdA-ers mee met de tramconducteur en tramwagenbegeleider van lijn 1 en 7 mee. Samen controleren ze de kaartjes van reizigers. Aansluitend, om 16.00 uur, brengen Depla en Dijsselbloem een bezoek aan de Centrale Verkeersleiding, Kralingse Zoom. Anderhalf uur later nemen de Rode Ingenieurs de metro naar station Alexander. Hier delen ze folders uit en gaan in gesprek met reizigers.

Het derde team, bestaande uit kandidaat-kamerleden Karin Adelmund, Gerdi Verbeet en Varina Tjon A Ten, gaat om 12.30 uur op de markt (Binnerotte) met voorbijgangers in gesprek. Aansluitend, om 14.00 uur, gaan ze met de metro naar Zuidplein. Ook hier gaan ze met het winkelend publiek in gesprek. Aansluitend, om 15.45 uur, pakken de PvdA-ers de metro naar station Slinge. Van 16.00 tot 19.30 uur halen de PvdA-ers bij zorginstelling Slingedael, Dreischoorstraat 85 de handen uit de mouwen. Ze helpen het personeel in de keuken en helpen bij het serveren.

Het vierde team heeft als thema sport. Kandidaat-kamerlid Frank Vijg geeft om 20.00 uur een voetvaltraining. De training vindt plaats bij Spartaan '20. Aansluitend gaat Vijg in discussie in de kantine van de voetbalclub.

Om 20.00 uur komen de PvdA-ers samen in Vulcano, Westersingel 28 in Rotterdam.