Politie Hollands Midden

Datum: 21 januari 2003


Steekpartij Rijnsburg bij Opsporing Verzocht Rijnsburg
Naar aanleiding van een steekpartij in Rijnsburg op vrijdag 6 december zal de Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in het AVRO-programma Opsporing Verzocht van maandag 27 januari. In de uitzending zal de politie een goedgelijkende compositietekening tonen van een verdachte.
Op vrijdag 6 december rond 21.40 uur in of nabij een tuin van een woning aan de Langevaart werd een 38-jarige man uit Rijnsburg in zijn borst gestoken. De man werd bloedend in de tuin aangetroffen door bewoners van de woning. Het slachtoffer sprak kort voor de steekpartij twee jongens en meisjes, rijdend op scooters, aan over het weghalen van tuinkabouters uit de tuin.
De politie komt graag in contact met mensen die de verdachte herkennen aan de hand van de compositietekening. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Inbraak in woning Oegstgeest
Op klaarlichte dag of in de vroege avond van maandag 20 januari werd er ingebroken in een woning aan de Menso Kamerlingh Onneslaan. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning werden sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Leiden
In de avond van maandag 20 januari werd er ingebroken in een woning aan de Tesselschadestraat. Om binnen te komen werd een bovenlichtje van de woning opengebroken. Uit de woning is een portemonnee met inhoud, een laptop en zijn diverse pasjes gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auto gestolen na inbraak in woning Voorschoten
In de nacht van zondag 19 op maandag 20 januari werd er ingebroken in een woning aan de Willen Barentszlaan. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning werd een portemonnee met inhoud en werden autosleutels gestolen. Met de gestolen autosleutels werd een buiten geparkeerde Jaquar van het type S 3.0 getolen. De politie heeft het gestolen voertuig landelijk en internationaal gesignaleerd. De bewoners lagen ten tijde van de inbraak te slapen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Zwammerdam
Op maandag 20 januari rond 19.35 uur ontstond op de Steekterweg een aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren en vier gewonden vielen, waarvan drie ernstig. De aanrijding ontstond nadat een 61-jarige automobilist uit Koog uit de Zaan op de weg keerde. Hij werd vervolgens in de flank aangereden door een 23-jarige automobilist uit Delft. Door de klap schoot de auto van de Delftenaar door, kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste daar frontaal op een naderende auto. De bestuurder, naam en woonplaats nog niet bekend, van deze auto is met vermoedelijk een hartkneuzing en een bovenbeenfractuur overgebracht naar het LUMC. Twee mannen die bij hem in de auto zaten raakten zwaar gewond. Een man van onbekende leeftijd en woonplaats werd met een armfractuur en letsel aan het been overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp en een 58-jarige man uit Nieuwegein werd met een ribfractuur, een neusfractuur en mogelijk een schedelbasisfractuur overgebracht naar het UMC in Utrecht. De Delftenaar liep lichte verwondingen op. Met ondermeer een neusfractuur werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Aanrijding Bergambacht
Op de Provincialeweg ontstond op maandag 20 januari rond 15.50 uur een aanrijding waarbij vier auto's tegen elkaar botsten. Een vrachtauto remde af en kwam tot stilstand om een aan de weg gelegen erf op te rijden. Drie automobilisten verminderden eveneens snelheid. Een vierde, bestuurd door een 46-jarige man uit Schoonhoven, zag de afremmende auto's te laat botste op de achterste auto. Door de klap schoven vervolgens nog twee auto's tegen elkaar. Een 32-jarige automobilist uit Utrecht werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Straatroof Nieuwerkerk aan den IJssel
Eerder berichtte de politie dat een 15-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel op zaterdag 18 januari rond 15.10 uur op het Narcisveld het slachtoffer geworden van een straatroof. De genoemde datum en tijdstip is onjuist. Dit moet zijn, vrijdag 17 januari omstreeks 21.30 uur. De jongen werd door drie nog onbekende jongens aangesproken. Zij vroegen hem een vuurtje. Direct daarop pakten ze zijn mobiele telefoon af. Toen het slachtoffer hem wilde terugpakken werd hij met een mes bedreigd. Vervolgens zijn de onbekende jongens weggelopen. De politie stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844 (lokaal tarief).



Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette