Politie IJsselland Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
Van 20 op 21 januari 2002.
Door : Freek Fridrichs
Piket : Wim Dierkx

INBRAAK EN DIEFSTAL UIT WONING

NIEUWLEUSEN- Vond er op maandagavond, tussen 16.00 uur en 23.30 uur een inbraak in een woning plaats aan de Parklaan te Nieuwleusen. Een raam werd geforceerd, waarna de woning kon worden betreden. De woning werd doorzocht Voorzover is na te gaan zijn er muntgeld en sieraden gestolen. TR stelt onderzoek in. Totale inbraak schade en waarde gestolen goed is niet bekend.


---

INBRAAK GEBOUW MUZIEKVERENIGING

DEDEMSVAART- Maandag werd aangifte gedaan van inbraak in het gebouw van de muziekvereniging aan de Parklaan in Dedemsvaart. Onbekend wanneer het feit is gepleegd. De dader(s) kon(den) het pand via een geforceerd raam betreden. Gehele gebouw werd doorzocht. Er werd een geld gestolen. De TR stelt een onderzoek in. Totale inbraak schade is niet bekend. (03-007711)

---

Persberichten politie Zwolle
van maandag 20-jan-2003 07:00 uur
tot dinsdag21-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx

---

SNELHEIDSOVERTREDINGEN

ZWOLLE/ GENEMUIDEN Zondagavond zijn tussen de Bentheimstraat en de Schokkerweg in Zwolle en de Nijverheidstraat in Genemuiden 16 automobilisten bekeurd voor te hoge snelheid. In groepen trokken enkele tientallen auto's op naar de aangegeven locaties om daar sprints te trekken.


---

AANHOUDING BROMFIETSDIEVEN

ZWOLLE Dinsdagmorgen, rond 03.00 uur, werden een 17-jarige jongen en een 22-jarige man, beiden uit Ommen, aangehouden voor poging tot diefstal van een bromfiets op het Gasthuisplein. Door een getuige was het 'verdachte' gedrag van beiden opgevallen en bij de politie gemeld. Daarbij werd een goed signalement van de mannen opgegeven, die kort daarna in de omgeving werden aangetroffen. Eén van hen was in het bezit van gereedschap. De mannen werden ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld. De eigenaar van de bromfiets is nog niet bekend.


---

DIEFSTAL UIT SCHOOL
ZWOLLE Uit een school aan de Willem Barentzstraat is het afgelopen weekend een hoeveelheid audioapparatuur gestolen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Onder andere werd een grote luidsprekerbox van 1,5 meter hoogte meegenomen. De waarde van de spullen is nog niet in de aangifte vermeld.


---

BEKEURD VOOR ALCOHOLGEBRUIK OP STRAAT
ZWOLLE Een 39-jarige man uit Zwolle is maandagmiddag op de Melkmarkt bekeurd omdat hij op straat alcoholhoudende drank gebruikte. Daarnaast was hij vervelend naar het passerende publiek.


---

BROMFIETSCONTROLES
ZWOLLE - Maandagmiddag, werden op de Kranenburgweg 17 brom- snorfietsers bekeurdVoor o.a. : te hoge constructiesnelheid (17 maal); geen helm (1 maal) geen bromfietscertificaat (1 maal) geen aanduidingplaatje (1 maal). In totaal werden er 34 brom- snorfietsen gecontroleerd.


---

(SNELHEID)CONTROLES

ZWOLLE Op de Middelweg werden maandagavond snelheidscontrols met de lasergun gehouden. Daarbij werden 3 autobestuurders bekeurd omdat zij 81, 83 en 84 reden waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Daarnaast vielen er op de Middelweg en de Monteverdilaan 15 bekeuringen voor het niet dragen van autogordels, ondeugdelijke fietsverlichting en niet-handsfree telefoneren in de auto.


---

VERLICHTINGCONTROLES
ZWOLLE Op de van Karnebeekstraat werden maandagavond 11 fietsers bekeurd omdat zij ondeugdelijke verlichting hadden.


---

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o.
van Maandag 20-jan-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 21-jan-2003 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038-4963891)
Door: Nanda Kappers

---

AANRIJDING OP KRUISING KENNEDYLAAN/ EUROPA-ALLEE

KAMPEN Een 42-jarige vrouw uit Kampen reed maandag rond 20.10 uur over de Kennedylaan komende uit de richting van de 1e Ebbingestraat. Op het kruispunt met de Europa-allee verleende ze geen voorrang aan een van rechts komende auto. Die werd bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Zwolle. Een 56-jarige man uit Kampen die met zijn auto achter de vrouw uit Zwolle reed kon niet op tijd remmen en botste tegen zijn voorganger . De vrouw uit Kampen werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittende van de man uit Kampen, een 55-jarige vrouw uit Kampen, had na het ongeval last van pijn op de borst en pijn in haar nek. Zij is door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. (03-007867)

---

JONGENS BOUWEN HUT IN LEEGSTAANDE BOERDERIJ

KAMPEN Maandag rond 16.45 uur kreeg de politie een melding dat er brand gesticht zou worden in een leegstaande boerderij aan de Sint Nicolaasdijk. In de boerderij werden vier jongens in de leeftijd van 11 tot 13 jaar aangetroffen. Zij waren een hut aan het bouwen in een loods. De jongens zijn door de politie uit de boerderij gestuurd. (03-007821)


---
CARAVANS IN DE BRAND

KAMPEN Maandag, even voor 19.00 uur, kreeg de politie een melding van een brand op de voormalige gemeentewerf. Ter plaatse bleken twee caravans in de brand te staan. De brandweer heeft de zaak geblust. De oorzaak van de branden is niet duidelijk. (03-007852)

---

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
Maandag 20-jan-2003 07:00 uur tot dinsdag21-jan-2003 06:59 uur Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891

---

POGING TOT AUTOKRAAK

STEENWIJK - Afgelopen weekend werd geprobeerd om een bedrijfsauto open te breken op de Meppelerweg. Lukte kennelijk niet. Er wordt niets vermist, maar de auto is wel beschadigd.


---

INBRAAK IN WONING

OLDEMARKT Werd op maandag 20 januari tussen 15.20 en 17.30 uur aan de Burgemeester Kuiperslaan ingebroken in een woning. Een raam werd geforceerd en de gehele woning werd doorzocht. Het is niet bekend wat er gestolen is .


---

HONDEN VOORKOMEN INBRAAK?

TUK - Bij een woning aan de Bergweg werd een raam geforceerd en verplaatste men enige goederen op de vensterbank. Kennelijk sloegen de honden aan en is de dader vertrokken. Men is niet binnen geweest en er wordt niets vermist. De poging tot inbraak werd tussen maandag 20 januari 2003 te 17.00 uur en 21.15 uur gepleegd.


---

AUTO'S BEKRAST

STAPHORST - Een auto aan de Henri Dunantstraat werd een auto bekrast. Er zijn meerdere auto's in diezelfde straat vernield.


---

SNELHEIDSOVERTREDINGEN

ZWOLLE/ GENEMUIDEN Zondagavond zijn tussen de Bentheimstraat en de Schokkerweg in Zwolle en de Nijverheidstraat in Genemuiden 16 automobilisten bekeurd voor te hoge snelheid. In groepen trokken enkele tientallen auto's op naar de aangegeven locaties om daar sprints te trekken.


---

Persberichten politie Deventer
van Maandag 20-jan-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 21-jan-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

ONDER INVLOED

DEVENTER - Op maandagavond omstreeks 19.00 uur werd een 58-jarige automobilist uit Deventer gecontroleerd op de Grutto. De blaasproef gaf als resultaat 340 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uren. 03-007855

---

AUTO GESTOLEN TERECHT

DEVENTER Een 21-jarige vrouw uit Bathmen deed 's middags aan het bureau aangifte van diefstal van haar personenauto. Op de plaats waar zij haar auto aan het Piet van Donkplein had geparkeerd waren geen sporen van braak te zien.

Enige tijd later kwam een melding dat de eigenaar achter haar zojuist ontvreemde auto reed. Op de Mr de Boerlaan werd de auto aan de kant van de weg geparkeerd. Achter het stuur zat een 32-jarige man uit Rijssen. Hij werd aangehouden terzake diefstal van de auto. De verdachte werd ingesloten. Nader onderzoek volgt.


---

INBRAAK IN BEDRIJFSPAND

DEVENTER In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een pand aan de Keizerstraat. Aan de achterzijde werd een ruit van een kantoorruimte stukgeslagen en is men naar binnengeklommen. Vanuit de kantoorruimte werd ontvreemd: - een computer; 2 flatscreen beeldschermen; een scanner werd vernield. Totaal schadebedrag nog onbekend.


---

INBRAAK IN SCHOOL

DEVENTER In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in het noodlokaal van een school aan de Van Hetenstraat. Met een baksteen was een van de ruiten van dit lokaal ingegooid. Uit het lokaal werd een hoeveelheid gereedschappen (niet elektrisch) weggenomen. Wat en hoeveel er precies is weggenomen was nog niet geïnventariseerd.


---

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

DEVENTER - In een winkel aan de Korte Bisschopstraat werd 's middags een 27-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had een blik bier en een maaltijd achter de jas gestopt, twv ¤ 5,44. Een personeelslid had dat gezien en ze is na het passeren van de kassa aangehouden. Na verhoor is ze met een dagvaarding heengezonden. 3-007654

---

PORTEMONNEE GESTOLEN
DEVENTER - Op maandagmiddag tussen 12.30 uur en 12.45 uur werd, in een winkel aan het Karel de Groteplein, de portemonnee van een 77-jarige vrouw gestolen. In de winkel werd zij door een jongeman geduwd. Al snel bleek dat de portemonnee uit haar tas weggenomen was. Het betreft een damesportemonnee met daarin; winkelpasjes, postzegels, een buskaart. foto's en ¤ 150,00 . Signalement van de man: ong. 28 jaar, Lengte: 1.75 - 1.80 meter; zwart krullend haar; donkere huidskleur; donkere kleding. 03-007769

---

AUTO IN BRAND

DEVENTER - Omstreeks 22.30 uur meldde een jachtopziener dat er een personenauto in brand stond aan de Spikvoorderweg. Ter plaatse bleek het te gaan om een Fiat Uno. De auto heeft ongeveer 20 minuten gebrand en was volledig uitgebrand. De auto was vermoedelijk grijs van kleur. 03-007918

---

RUIT VERNIELD BIJ RUZIE

DEVENTER Omstreeks 18.30 uur kwam er melding van een conflict op de Verlengde Kazernestraat. Het bleek dat er een ruzie was geweest in de relationele sfeer. Daarbij was de ruit van de voordeur vernield. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. 03-007859


---
CONTROLE FIETSVERLICHTING

DEVENTER - In de avonduren werd op de Lebuinuslaan een verlichtingscontrole gehouden. In een half uur tijd werden negen fietsers bekeurd.


---