Ingezonden persbericht


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-01-2003
Persberichten district Heuvelrug, 08.10 uur update

Toename inbraken
RHENEN - De afgelopen weken constateert de politie van team Rhenen een toename van het aantal woninginbraken in de gemeente. Vanaf 1 december 2002 tot heden werden al 20 (pogingen) inbraken gemeld, terwijl dit gemiddeld zo'n 3 inbraken per maand is.

De inbraken vinden overal in de gemeente plaats en de werkwijze om in te breken is steeds verschillend. De politie houdt al extra toezicht en voert surveillance uit om inbrekers aan te kunnen houden. Daarnaast waarschuwt de politie bewoners om de eigen woning altijd goed af te sluiten en alert te zijn op personen die zich verdacht ophouden bij woningen.

Als bewoners zien dat er op dat moment (vermoedelijk) wordt ingebroken bij een woning is het raadzaam om het alarmnummer van de politie te bellen (112). De meldkamer geeft dan toestemming aan de politie om met optische en geluidssignalen en met hoge snelheid naar de betreffende plek te rijden. Zo wordt de pakkans van inbrekers vergroot. Natuurlijk is het altijd nog nuttig om verdachte situaties achteraf te melden bij de politie via het toegangsnummer 0900-8844.