Ingezonden persbericht


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-01-2003
Persberichten district Eemland zuid, 09.35 uur

Rijden onder invloed
LEUSDEN - Een 45-jarige automobilist uit Leusden is dinsdagochtend rond 02.52 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man 385 Ug/l. (0,95 promille) alcohol in zijn bloed had. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en een dagvaarding.

Aanrijding letsel
AMERSFOORT - Op maandagochtend vond er een aanrijding plaats waarbij een fietser en auto betrokken waren. Rond 11.38 uur reed de 19-jarige fietser uit Amersfoort over het fietspad van Het Masker, komende uit de richting van de
Bruggensingel-Zuid. De automobilist reed ook over Het Masker, komende uit de richting van de Bruggensingel-Zuid. De fietser wilde ter hoogte van de kruising met Het Broek linksaf Het Masker oversteken in de richting van Het Broek. Hierbij gaf ze geen voorrang aan de links naast haar rijdende automobilist die zijn weg rechtdoor wilde voortzetten, met als gevolg een aanrijding tussen fietser en automobilist. De fietser werd met licht letsel voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Dief aangehouden
LEUSDEN - Op dinsdagochtend omstreeks 03.25 uur heeft de politie een 31-jarige man zonder vaste woon- of
verblijfplaats aangehouden voor het inbreken in een winkel aan de Biezenkamp. Omstreeks 03.25 uur kreeg de politie een melding van een inbraakalarm. Ter plaatse werden geen sporen van braak waargenomen. Op een gegeven moment kwam de verdachte het pand uitgewandeld en kon worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verder verhoor.