Ingezonden persbericht


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-01-2003
Persberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur

Zit je lekker?
LOENEN AAN DE VECHT -In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 januari ging een man op zijn advocaat zitten.

Rond 02.10 uur kreeg de politie de melding dat in een woning in Loenen aan de Vecht een advocaat werd vastgehouden doordat een man op hem was gaan zitten. Ter plaatse bleek dat een advocaat bij een cliënt op bezoek was, maar dat beiden behoorlijk teveel aan Bachus hadden geofferd. De cliënt verklaarde "het gezeur" van de advocaat ziek te zijn geworden en was daarom in de keuken op hem gaan zitten. De advocaat bleek daarbij echter in het geheel geen letsel te hebben opgelopen en daar er verder ook geen sprake was van een strafbaar feit, besloten de politiemensen te vertrekken. Wel gaven zij beide betrokkenen nog mee niet meer voor zulke onderlinge "probleempjes" de politie te bellen. Of dit tot de betrokkenen is doorgedrongen, is nog een vraag!

(Locatie, leeftijden en woonplaatsen van betrokkenen worden niet verstrekt).

Verlichting
MAARSSEN -Op maandag 20 januari heeft de politie een verlichtingscontrole gehouden.

De controle vond tussen 07.15 uur en 08.00 uur bij het tunneltje van het Antilopespoor naar de Maarssenbroeksedijk plaats. Van elf fietsers was de voor- en/of achterverlichting niet in orde en zij werden bekeurd.

Laagvlieger
NIGTEVECHT -Op maandag 20 januari moest een automobilist zijn rijbewijs inleveren na een zware snelheidsovertreding.

Rond 11.55 uur zagen politiemensen een automobilist met hoge snelheid over de Oost Kanaaldijk rijden. Zij gingen achter hem aan en constateerden dat de automobilist met een (al gecorrigeerde) snelheid van 145 km/u reed, terwijl de maximumsnelheid ter plaatse 80 km/u is. De automobilist, een 33-jarige man uit Numansdorp, werd aan de kant van de weg gedirigeerd. Hij kreeg een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding en gezien de zwaarte daarvan werd tevens zijn rijbewijs ingevorderd.

De Numansdorper verklaarde net van een afspraak te komen en dat zijn volgende klant al op de zaak zat te wachten.

Bromfietscontrole
OUDEWATER / MONTFOORT / WOERDEN -De politie heeft op maandag 20 januari op meerdere plaatsen een brom- en
snorfietscontrole uitgevoerd.

Door politiemotorrijders werden de te controleren bromfietsen naar de controleplaatsen geleid. In de middag werd op de Touwslag in Oudewater gecontroleerd. Hier werden vijf voertuigen aan een kritisch onderzoek onderworpen. Hetzelfde gebeurde met achttien brom- c.q. snorfietsen op het IJsselveld in Montfoort. In de avond werden negen bromfietsen op het Stationsplein-Noord in Woerden aan een controle onderworpen.

Er werden bekeuringen uitgeschreven voor o.a. een te hoog vermogen, geen bromfietscertificaat, niet dragen van de helm, ondeugdelijke remmen en een ondeugdelijke stuurinrichting. Er werd afstand gedaan van enkele uitlaten en van blauwe verlichting. Eén bestuurder nam afscheid van zijn bromfiets omdat het voertuig meerdere technische gebreken had. Het voertuig zal worden vernietigd.

Recalcitrant
MAARSSEN -Op maandag 20 januari pleegde een jongeman verzet bij zijn aanhouding.

Rond 21.30 uur zagen politiemensen dat een groepje jongeren zich bij de tunnel van de Duivenkamp ophield. De
politiemensen verzochten hen weg te gaan en de jongeren liepen weg. Daarbij zagen de agenten dat één van hen een open fles bessenjenever bij zich had. Zij spraken de jongeman aan, waarop hij verbaal erg agressief reageerde. Hem werd een bekeuring voor het op de openbare weg bij zich hebben van een aangebroken fles alcoholhoudende drank aangezegd. Hij weigerde echter zijn personalia op te geven en bleef verbaal agressief. Daarop werd de jongeman, 20 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, aangehouden.

Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet en hij moest met gepast geweld in de boeien worden geslagen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed
WILNIS -In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 januari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.50 uur controleerden politiemensen op de Watertuin een 19-jarige automobilist uit Wilnis. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 550 ug/l (1,4 o/oo), terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l (0,5 o/oo) is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.