Ingezonden persbericht

PRIMERGY Econel30 biedt krachtige serverfunctionaliteit voor instapprijs

Maarssen, 21 januari 2003 - Fujitsu Siemens Computers introduceert de nieuwe PRIMERGY Econel30 server met Intel-processor, een uiterst scherp geprijsde oplossing die is toegesneden op gebruikers in kleine en middelgrote bedrijfsnetwerken die speciale eisen stellen op het vlak van beveiliging en betrouwbaarheid. De instapprijs voor de PRIMERGY Econel30, die alleen componenten bevat die zijn ontwikkeld voor serverapplicaties, begint bij ¤ 1049 (ex BTW), vergelijkbaar met de prijs van een desktop-PC. De gebruiker krijgt hiermee toegang tot de grensverleggende beschikbaarheid, uitbreidbaarheid en flexibiliteit van een nieuwe generatie economy-servers.

Hoge beschikbaarheid
De nieuwe PRIMERGY Econel30 economy-server bevat één processor uit de Intel® Pentium® 4 of Intel Celeron® reeks. Hij onderscheidt zich van de mainstream standaard-PC's doordat hij uitsluitend componenten bevat die zijn ontworpen voor 7x24-uurs operationele ondersteuning. De daaruit resulterende niveaus van betrouwbaarheid en databeveiliging worden nog eens versterkt door een hoofdgeheugen op basis van ECC (Error Correction Code), harddisk-mirroring (RAID Level 1) en certificering voor de besturingssystemen Microsoft® Windows NT 4.0 Server, Microsoft Windows 2000 Server en Linux.

Ruime uitbreidingsmogelijkheden en flexibiliteit
De PRIMERGY Econel30 kan worden geconfigureerd met maximaal SCSI- of IDE-harddisks, tot 2 GB systeemgeheugen en zes PCI-poorten, waarmee hij standaard-PC's ver achter zich laat. Met zijn functionaliteits- en performancemogelijkheden en integratie van toekomstgeoriënteerde technologieën eist de PRIMERGY Econel30 met overtuiging een voorhoedepositie op in de wereld van de instapservers.

Nieuwe functies
De PRIMERGY Econel30 onderscheidt zich in de markt van de instapservers door de volgende functies en eigenschappen:

·Intel Pentium 4-processor met 2,4 GHz, 512 KB SLC, 533 MHz FSB, of Intel Celeron processor met 2 GHz, 128 KB SLC, 400 MHz FSB
·Tot 2 GB systeemgeheugen, ECC-beschermd

·Tot 4 IDE- of Ultra160 SCSI-harddisks, voor een opslagcapaciteit tot 480 GB (bij gebruik van 120-GB IDE-harddisks)

·Tot 6 PCI-poorten

·Snelle IDE ATA100-controller (2 kanalen)

·Ultra160 SCSI PCI-controller (SCSI-versie)

·Ethernet 10/100Mbit/s onboard

·16-MB grafische kaart in AGP-slot

·ServerStart, ServerView en easyMirror (software RAID) meegeleverd
·Optionele IDE RAID 1-controller voor mirroring van de interne harddisks
Volgens onderzoeksbureau IDC was Fujitsu Siemens Computers in het derde kwartaal van 2002 de snelst groeiende speler in Intel-georiënteerde servers op de Europese markt.
Foto's zijn beschikbaar via onze mediaserver op
http://www.fsc-mediaserver.com/fsc-photoserver/
De Fujitsu Siemens Computers Countdown naar CeBIT 2003 is een doorlopend initiatief dat u informeert over de belangwekkendste zaken wij die dit jaar op CeBIT presenteren. Bezoek ons in Hal 1/5e2. Kijk voor meer informatie op http://www.fujitsu-siemens.com/rl/news/live.html

Over Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een van de grootste computerbedrijven van Europa. Het bedrijf opereert op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en telt zowel grote tot kleine zakelijke klanten als consumenten onder zijn afnemers. Het productaanbod omvat hoogwaardige computertechnologie en innovatieve oplossingen voor de IT-infrastructuur. Als onderdeel van een wereldwijd samenwerkingsverband profiteert Fujitsu Siemens Computers van de sterke punten en het innovatievermogen van de moederbedrijven Fujitsu en Siemens. "Powering the Information Age" is de missie van het bedrijf. Fujitsu Siemens Computers biedt mensen de mogelijkheid vrij te beschikken over informatie en services, waar en wanneer zij maar willen, door het aanbieden van toonaangevende producten, diensten en oplossingen. Zo kunnen mensen succesvol zijn in de huidige kennismaatschappij. Het strategisch beleid is gericht op mobiliteit en bedrijfskritisch computergebruik als de belangrijkste aanjagers van het informatietijdperk in de 21ste eeuw. Het bedrijf kan alles leveren wat een onderneming nodig heeft, van eersteklas Intel- en Unix-servers tot mainframes en enterprise storage solutions. Daarnaast is Fujitsu Siemens Computers een van de grootste aanbieders van notebooks, PDA's, workstations en PC's voor zakelijke klanten, en de grootste leverancier van computers voor thuisgebruik in Europa.
www.fujitsu-siemens.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jaco Smit
Fujitsu Siemens Computers
Tel: 0346 59 89 53
Jaco.smit@fujitsu-siemens.com

Saskia Vijn
Brodeur Worldwide
Tel: 020 346 20 00
svijn@nl.brodeur.com