STICHTING HOUT EN MEUBEL

Persbericht

Woerden, 21 januari 2003

Eerste certificaten voor werkvoorbereiders timmerindustrie

Op 10 januari 2003 slaagden 32 deelnemers voor de afsluitende toets van de nieuwe cursus Werkvoorbereider timmerindustrie. SH&M Bedrijfsopleidingen ontwikkelde een basiscursus om tegemoet te komen aan de enorme vraag naar werkvoorbereiders in de timmerindustrie. De cursus omvat een zesdaagse training die tot stand is gekomen met medewerking en steun van het bedrijfsleven en het scholingsfonds voor de timmerindustrie. De opzet voor de training is gebaseerd op een bestaand bouwproject waaraan alle onderwerpen van de cursus gekoppeld zijn. De deelnemers hebben de opzet als zeer positief ervaren omdat zij de dagelijkse praktijk direct konden vertalen naar hun opdrachten.

Belangrijk certificaat
Aan de nieuwe cursus en de afsluitende toets op 10 januari namen 33 kandidaten deel. Aan de hand van schriftelijke vragen en een praktijkopdracht werden de deelnemers beoordeeld. 32 cursisten zagen hun grote inzet beloond met een waardevol certificaat dat vooral in de timmerindustrie een hoog aanzien krijgt.

Vervolgtraject
SH&M en de timmerbranche gaan de komende tijd de eerste ervaringen en resultaten van de basiscursus bekijken. Het optimaliseren van de cursus en het ontwikkelen van een vervolgcursus zijn de volgende stappen. In ieder geval komt in de vervolgcursus het calculeren aan bod en alle processen die daarmee samenhangen. Over de ontwikkelingen en de start in het nieuwe seizoen houdt SH&M Bedrijfsopleidingen de branche op de hoogte.

Bij voldoende deelname start in september de volgende basiscursus. Inschrijving is al mogelijk.
Meer informatie is te vinden in de on line cursusgids op www.shm.nl. U kunt ook bellen met SH&M Bedrijfsopleidingen: 0348 420132 of e-mailen naar bedrijfsopleidingen@shm.nl.

Einde bericht

Noot voor de redactie/