Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Helderheid en afmeting maken breedbeeldmonitor SyncMaster 172W prettig in gebruik

Samsung verruimt blikveld van computergebruiker met LCD breedbeeldmonitor

Rijswijk, 21 januari 2003 - Met de SyncMaster 172W introduceert Samsung Electronics een 17 inch LCD breedbeeldmonitor met een zeer heldere beeldweergave van 450 cd/m2. Zowel voor de zakelijke als recreatieve computergebruiker biedt deze monitor uitkomst. De extra breedte maakt het werken met spreadsheets, presentaties en wizards aangenaam. Met de SyncMaster 172W bekijkt de filmliefhebber via zijn PC films op DVD bovendien in breedbeeld. Hierbij wordt de oppervlakte van het beeldscherm volledig benut. Ook de 'gamer' kan met de breedbeeldmonitor zijn blikveld aanzienlijk verruimen, nu een toenemend aantal computerspellen breedbeeldweergave ondersteunt.

De Samsung SyncMaster 172W geeft foto's en bewegende beelden natuurgetrouw weer. Dit heeft de 172W te danken aan een hoog contrastratio van 400:1 en een helderheid van 450 cd/m2. Deze helderheid is vergelijkbaar met de zeer heldere beeldweergave van de huidige generatie LCD TV's. Omdat elke gebruikstoepassing een andere helderheidschaal verlangt, beschikt de SyncMaster bovendien over drie MagicBright-instellingen, namelijk tekst mode, internet mode en entertainment mode. De gebruiker kiest voor de entertainment mode wanneer hij film kijkt, een computerspel speelt of foto's bewerkt. De monitor past de maximale helderheid toe voor glashelder beeld. De SyncMaster 172W ondersteunt Standard RGB (sRGB), dat de kleurweergave van de monitor synchroniseert met een reeks van randapparatuur, zoals printer, camcorder en digitale fotocamera. De printer drukt dan ook exact de kleuren af die op het beeldscherm worden weergegeven. Verder kan de breedbeeldmonitor overweg met analoge en digitale computersignalen. Hij beschikt over een dual interface met 15 pin D-sub voor de aansluiting van analoge en DVI-D voor digitale signalen.

Samsung heeft de SyncMaster 172W ontworpen volgens het ruimtebesparende Slim Design-concept. Dit komt niet alleen tot uitdrukking in de beperkte afmetingen van de monitor, maar bijvoorbeeld ook in de kabels die zijn weggewerkt in de standaard- of multimediavoet. Door de toepassing van Dual Hinge is de voet van de monitor gemakkelijk in hoogte te verstellen, zodat de gebruiker altijd in de juiste positie voor het breedbeeld plaats kan nemen. De breedbeeldmonitor heeft een stroomverbruik van maximaal 42 watt. In de Power Saving-stand wordt minder dan 2 watt verbruikt.

De Samsung SyncMaster 172W is eind januari beschikbaar in de kleur gun metal. De verkoopadviesprijs van de standaarduitvoering bedraagt 869 inclusief B.T.W., de multimedia-uitvoering kost 899 inclusief B.T.W. In de prijs van beide uitvoeringen is een 'wall mount' inbegrepen, waarmee de monitor aan de muur kan worden gehangen.

Technische bijzonderheden:

- Type : a-si tft/tn

- Formaat : 17 inch

- Pixel : 0,289 mm

- Helderheid : 450 cd/m2

- Contrast : 400:1

- Kijkhoek (h/v) : 140/110

- Responsetijd : 25 ms

- Input : analoog en digitaal

- Resolutie : 1280 x 768

- Kleuren : 16,2 miljoen

- Afmeting : 431 x 370 x 216 mm (incl. voet)

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2002 een omzet van 32,6 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugen chips, TFT-LCD schermen, CDMA mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht