Ingezonden persbericht


Persbericht

HCC overlegt met Microsoft over consumentenvoorwaarden

Sommige voorwaarden Microsoft strijdig met Nederlandse wet

Houten, 21 januari 2003

HCC start gesprekken met Microsoft om te praten over het verbeteren van procedures waardoor klanten van Microsoft beter worden geholpen. De afgelopen tijd publiceerde HCC op de website HCCnet.nl een aantal artikelen over de voorwaarden die Microsoft hanteert met betrekking tot garanties, licenties en dergelijke (zie: www.hccnet.nl/404/artikel.cfm?id=500). Geconstateerd werd dat veel voorwaarden die het bedrijf hanteert, strijdig zijn met de Nederlandse wetgeving. Uit reacties van mensen op de artikelen werd duidelijk dat de voorwaarden van Microsoft niet alleen niet worden begrepen door de consument, maar dat deze ook grote irritatie opwekken.

Microsoft Nederland is, naar eigen zeggen, in eerste instantie een marketing- en verkooporganisatie. Microsoft zegt geen ervaring te hebben met het aanpassen van voorwaarden die voldoen aan de wettelijke regelgeving in ons land. Als belangenorganisatie van computerconsumenten deed HCC Microsoft daarom vorige week het voorstel behulpzaam te zijn bij het aanpassen van de garantievoorwaarden, met als doel een resultaat dat een bedrijf als Microsoft waardig is. HCC vindt het namelijk van belang dat een zo belangrijke speler in de consumentenmarkt in ieder geval begrijpelijke voorwaarden moet hanteren die bovendien niet in strijd zijn met de wet. Dit zou het vertrouwen van de consument in de computerbranche ten goede komen.

Microsoft heeft inmiddels laten weten niet op dit specifieke aanbod te willen ingaan. Wel wil het bedrijf met HCC bespreken hoe via uitleg, verheldering en verbetering van interne procedures klanten kunnen worden geholpen.

Over HCC:

HCC is dé vereniging van computergebruikers in Nederland en telt ruim 180.000 leden. Het door HCC aangeboden dienstenpakket omvat de magazines Computer!Totaal, Tips & Trucs, Internet Tips & Trucs, PC Zone, PlayNation en GameQuest; de HCC Dagen/GAMEXPO, de portal HCCnet.nl en HCCradio. Daarnaast biedt HCC diverse vormen van internettoegang via HCCnet.