Actie winter-WW op bouwwerken in Noorden

"Afschaffen winter-WW, daar snappen wij geen bal van". Met dit motto bezoekt FNV Bouw dinsdag 21 januari tussen 11.00 en 12.00 uur diverse werken aan het Van Starkenborghkanaal (Groningen). En tussen 13.00 en 14.00 uur diverse werken in Kloosterveen (Assen). Dit in het kader van de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

"Afschaffen winter-WW, daar snappen wij geen bal van". Met dit motto bezoekt FNV Bouw dinsdag 21 januari tussen 11.00 en 12.00 uur diverse werken aan het Van Starkenborghkanaal (Groningen). En tussen 13.00 en 14.00 uur diverse werken in Kloosterveen (Assen). Dit in het kader van de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Aan de aanwezige medewerkers op de bouw worden gehaktballen en freecards met de tekst De winter-WW is weggestemd, stem op 22 januari 2003 dit beleid weg! uitgedeeld. FNV Bouw verspreidt 20.000 van deze kaarten in het hele land.

Het afschaffen van de winter-WW is momenteel een zeer actueel thema binnen de bedrijfstak. PvdA, SP, GroenLinks en Leefbaar Nederland hebben in een motie geprobeerd de winter-WW te redden. Regeringspartijen CDA en LPF stemden echter tegen. Dit heeft grote consequenties voor de werknemers bij de schildersbedrijven en de grond-, weg- en waterbouw. Zij komen letterlijk in de kou te staan.

En het gevaar is nog lang niet geweken. Voor de zomer moet het volgende kabinet de regeling aanpassen. Anders hebben de komende winter nog veel meer mensen geen werk en geen winter-WW.

FNV Bouw wil dit probleem nog eens extra onder de aandacht brengen. Wat is het standpunt van de verschillende partijen? Goed om te weten in het stemhokje.

Nadere informatie

Aafje Farigu, bestuurder FNV Bouw Regio Noord

Tel: 06-22919742.

E-mail: aafje.farigu@fnvbouw.nl

21-01-2003