Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Opknapbeurt voor a200 tussen halfweg en haarlem

Origineel persbericht.

Om veiligheid en doorstroming op rijkswegen te garanderen is het nodig eens in de 10 à 15 jaar groot onderhoud te plegen. De A200 tussen Halfweg en Haarlem is nu aan de beurt. Rijkswaterstaat start 15 maart met de werkzaamheden en deze duren tot eind mei. De A200 krijgt dan een ZOAB-deklaag. Daarnaast bestaan de werkzaamheden uit het vervangen van de vangrail. In dezelfde periode wordt het asfalt op de N200 tussen Amsterdam en Halfweg op diverse plekken gerepareerd. Rijkswaterstaat verwacht tijdens de werkzaamheden voor het verkeer enige oponthoud. Naast de opknapbeurt van de A200 is dit jaar ook groot onderhoud aan de A10 tussen de Haarlemmerweg en de Coentunnel. Dit vindt plaats tussen half juni en begin september van dit jaar.

Werkzaamheden in drie fasen
De werkzaamheden aan de A200 zijn opgedeeld in drie fasen. In iedere fase wordt aan een ander wegvak gewerkt. Aan het begin van een nieuwe fase moeten de afzettingen en de bewegwijzering worden omgezet. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken wordt er in de eerste twee fasen voornamelijk 's nachts en in weekends gewerkt. Bij nachtwerk vinden er gedeeltelijke afsluitingen van de weg plaats tussen 20:00 uur en 06:00 uur. De weekendwerkzaamheden zijn gepland tussen vrijdag 20:00 uur en maandag 05:00 uur. Tijdens het asfalteren in de laatste fase wordt er continu gewerkt. In de ochtendspits is een rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Communicatie naar de omgeving
Tijdens de werkzaamheden ondervinden omliggende bedrijven, omwonenden en weggebruikers overlast. Het busvervoer maakt tijdens de werkperiode incidenteel gebruik van alternatieve bushaltes en wegen. In samenspraak met de Kamer van Koophandel wordt gekeken naar verkeersregelingen voor de bereikbaarheid van de aangrenzende bedrijventerreinen. De bedrijven worden door Rijkswaterstaat op de hoogte gesteld van het voorgenomen werk. De direct omwonenden worden ook via gemeenten geïnformeerd.

De werkzaamheden, omleggingen en afsluitingen worden via advertenties, de website VanAnaarBeter.nl en borden langs de weg bekendgemaakt.



Ministerie van Verkeer en Waterstaat