ST. BONT VOOR DIEREN

PvdD: AVONDWAKE VOORAFGAAND AAN LIJSTTREKKERSDEBAT

Persbericht

VOORAFGAAND AAN LIJSTTREKKERSDEBAT:
AVONDWAKE VOOR ALLE IN DE CAMPAGNE VERGETEN DIEREN

Amsterdam, 21 januari 2003. De Partij voor de Dieren sluit vanavond haar verkiezingscampagne af met een avondwake voor alle dieren die de politiek tijdens deze verkiezingscampagne vergat. Dieren doen er niet toe in het tijdperk van normen en waarden, zo heeft vrijwel de gehele politiek duidelijk gemaakt door het onderwerp dierenwelzijn dood te zwijgen. Dat kiezers daar anders over denken mag o.m. blijken uit het feit dat de Partij voor de Dieren ondanks de beperkte media-aandacht bij de landelijke scholierenverkiezingen 2,29% van de stemmen behaalde, omgerekend goed voor ruim 3 kamerzetels. Ook dat feit werd door de media volledig genegeerd, hoewel bericht werd dat de scholieren-verkiezingen doorgaans een goede graadmeter zijn voor de Tweedekamerverkiezingen.

De avondwake die de afsluiting vormt van de campagne van de Partij voor de Dieren zal plaatsvinden voor de ingang van de Tweede kamer aan de Pleinzijde. Als dieren verklede kandidaten van de PvdD zullen de lijsttrekkers die op weg zijn naar het afsluitende debat erop wijzen dat ze de dieren volledig vergeten zijn tijdens hun campagne en dat de laatste kans daarvoor vanavond is tijdens het debat. Alleen al tijdens de campagneperiode zijn er in de Nederlandse bio-industrie meer dan 450.000.000 dieren gedood na een kort en ellendig leven, maar de politiek vond het niet nodig erover van gedachten te wisselen omdat winkeldiefstal en de naam van een premierkandidaat belangrijker werden gevonden. Om de vergeten slachtoffers van de bio-industrie te gedenken zullen 1.000 waxinelichtjes worden aangestoken. Ds. J.W. Bok uit Vaassen die deze week een wereldprimeur had met het uitspreken van een gebed in STER zendtijd, zal in toga een korte toespraak houden tijdens de avondwake.

De Partij voor de Dieren is verheugd dat zoveel kiezers sympathie betonen voor de jonge partij. Afgelopen maandag crashte de site korte tijd door het grote aantal bezoekers (meer dan 7.000 op één dag) en in de peilingen waar de partij niet genegeerd wordt door de peilers, scoort de PvdD vrijwel zonder uitzondering als hoogste nieuwkomer. Netwerk berichtte afgelopen week dat de PvdD van alle nieuwe partijen de meeste kans maakt de Kamer te halen en de Volkskrant schreef afgelopen weekend met een knipoog: Niet Wouter Bos, niet Femke Halsema en al helemaal niet Emile Ratelband, maar Marianne Thieme wordt de grote verrassing van de komende verkiezingen. Marianne wie? Marianne Thieme. Jong, slim, aantrekkelijk en lijsttrekker van de Partij voor de Dieren.
Ook steeds meer prominente Nederlanders spreken zich uit over het feit dat hun stem naar de Partij voor de Dieren gaat. Oogst van de afgelopen dagen: Maurice de Hond, Yvonne Keuls, Charlotte Mutsaerts, Jort Kelder en Peter Klashorst.

De Partij voor de Dieren maakt zich op voor een grote verrassing op 22 januari. Niet eens zozeer omdat de kans groot is op enkele Kamerzetels, maar vooral omdat kiezers zich zullen realiseren dat niet iedereen dieren vergeten is tijdens de Tweedekamerverkiezingen van 2003. Volgens Paul Cliteur zullen we ons over 50 jaar collectief schamen over het schandalige onrecht dat we dieren hebben aangedaan. Op 22 januari zal blijken dat veel landgenoten dat geduld niet kunnen opbrengen en het onderwerp nu al hoog op de politieke agenda willen hebben.

Resumé: Dinsdag 21 januari vanaf 18.00 uur avondwake met ds. J.W.Bok om de vergeten dieren uit de verkiezingscampagne te gedenken. Ingang Tweede Kamer Pleinzijde.

Persinfo: Mr. Marianne Thieme, lijsttrekker Partij voor de Dieren. 06 242 688 17

21 jan 03 12:22