Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

dinsdag 21 januari 2003

Agressieve bromfietsdief

TILBURG Twee politieagenten hadden maandagavond om 20.30 uur de grootste moeite om een 15 jarige Tilburger te overmeesteren. De jonge man werd rond die tijd gecontroleerd op de Coba Pulskenslaan omdat hij geen verlichting op zijn brommer had. Tijdens de controle werd ook ontdekt dat de bromfiets van de Tilburger gestolen was. Hierop werd hem medegedeeld dat hij was aangehouden. Meteen daarop probeerde de verdachte ertussenuit te knijpen, maar werd door een van de agenten vast gepakt. Hierop ontstond een hevige worsteling tussen de agenten en de bromfietsdief. Uiteindelijk wisten de agenten de jonge man in de boeien te krijgen en naar het politiebureau af te voeren.

Verlichting controle

OISTERWIJK In het kader van de lopende verlichtingsactie heeft de politie in Oisterwijk vanmorgen tussen 07.40 en 08.00 uur een controle gehouden op schoolgaand verkeer aan de Heukelomseweg. Daarbij vielen 6 processen-verbaal

Politie onderzoekt bedreiging voorafgaande aan ongeval

TILBURG De politie van het team Tilburg Noord onderzoekt met drie personen de omstandigheden waarin gisteren rond 16.45 uur een aanrijding plaats vond op de Mascagnistraat in Tilburg Noord. Daar reed een 40 jarige Tilburger namelijk frontaal tegen een BBA bus, nadat hij kort daarvoor door een medeweggebruiker was bedreigd en achtervolgt. Uit de eerste getuigenverklaringen blijkt dat het slachtoffer, die een rode auto bestuurde, al op de kruising Zevenheuvelenweg / Midden Brabantlaan werd bedreigd door de bestuurder van een witte suzuki. Daarbij sloeg de dader met zijn handen op de auto en schopte tegen de auto. Ook dreigde hij met een honkbalknuppel die hij uit zijn auto haalde. Dezelfde getuigen zagen vervolgens dat deze witte auto, die aan de linkerachterzijde oude schade heeft, het slachtoffer bleef achtervolgen. De autos reden via de Heikantlaan de Mascagnistraat in met een geschatte snelheid van 80 km/u. Daarbij drong de witte auto dicht tegen de rode aan. Bij een bocht in deze weg wijkt de bestuurder van de rode auto van zijn weghelft en komt daardoor frontaal met een BBA bus in aanrijding. De witte suzuki ontwijkt de aanrijding en rijdt met hoge snelheid door.
Het slachtoffer werd met ernstig inwendig letsel opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is nog steeds kritisch. De politie hoopt via getuigen meer duidelijkheid te krijgen omtrent de identiteit van de bestuurder van de witte suzuki. Deze man, die geschat word op een leeftijd tussen de 20 en 25 jaar, zat samen met een vrouw in de auto.

Bron: Rob Luijten