Politie Midden- en West Brabant

Opgejaagde automobilist ernstig gewond bij aanrijding

Tilburg, 20 januari 2003

Een 40-jarige man uit Tilburg is op maandagmiddag 20 januari rond 16.45 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Mascagnistraat in Tilburg. Daar reed de man met zijn auto frontaal tegen een tegemoetkomende autobus. Het slachtoffer werd opgejaagd door de bestuurder van een witte Suzuki die hem kort daarvoor op de Zevenheuvelenweg bij de Midden Brabantweg met een honkbalknuppel had bedreigd.
Het slachtoffer is met ernstig hoofd- en inwendig letsel overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg en later voor een spoedoperatie overgebracht naar een ziekenhuis in Eindhoven. De bestuurder van de Suzuki reed door en is niet achterhaald.

Uit het ingestelde onderzoek is vast komen te staan dat het slachtoffer enkele minuten voor de aanrijding alleen in een rode Toyota op de Zevenheuvelenweg voor de verkeerslichten heeft stilgestaan. Achter hem stond een witte Suzuki type Alto of Swift met daarin een man en vrouw. De bestuurder van de witte auto, een 20 tot 25 jarige man met kort haar, is daar uitgestapt en naar de rechterkant van de rode Toyota gelopen. De man riep naar de bestuurder en sloeg en trapte tegen de auto. Meteen daarna liep hij terug naar zijn eigen witte auto en haalde daaruit een honkbalknuppel waarmee hij naar de bestuurderskant van de Toyota liep en er de bestuurder mee bedreigde.

Vrijwel meteen hierna sprong het verkeerslicht op groen waarna het slachtoffer rechtdoor de kruising overstak en de Heikantlaan op reed. De bestuurder van de witte Suzuki ging achter hem aan en ging heel kort achter de rode Toyota rijden. De snelheid van de twee autos nam toe.
De beide autos draaiden naar links de Mascagnistraat in om even verder een bocht naar rechts te nemen. In de bocht is het slachtoffer op de linkerweghelft terechtgekomen en botste daar frontaal op de tegemoetkomende autobus. Het slachtoffer raakte bij de aanrijding in zijn auto bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd.

De witte Suzuki met de onbekende bestuurder reed door en is niet achterhaald.
De politie hoopt dat, gezien het tijdstip en het redelijk drukke verkeer op zowel de Zevenheuvelenweg als de Mascagnistraat, er mensen zijn die getuige zijn geweest van de bedreiging of de aanrijding. In ieder geval hoopt ze dat die haar verder kunnen helpen bij het onderzoek naar de bestuurder van de witte Suzuki. Van deze auto is geen kenteken bekend. Wel is bekend dat deze auto schade heeft aan het linkerachterspatscherm.

Eventuele getuigen kunnen via 0900-8844 contact opnemen met het politieteam Tilburg Noord.

Bron: Jan Clarijs