Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 21-01-2003
Persberichten dinsdagmorgen 21 januari 2003 Perspiket Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding

BORGER Gisteravond vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Rolderstraat met de N374. Een 72-jarige man uit Borger die over de Rolderstraat in de richting van de kruising reed verleende geen voorrang aan een eveneens in Borger wonende 22-jarige man. Laatstgenoemde reed over de N374 komende uit de richting van Schoonloo. Beide heren kwamen met de schrik vrij.

Aanrijding met letsel

TAARLO Op de Oudemolenseweg vond vanmorgen een eenzijdig ongeval plaats. Een 35-jarige man uit Borger die uit de richting van Oudemolen in de richting van Ubbena reed kwam in een bocht naar rechts door onbekende oorzaak in de rechterberm en botste daarbij frontaal op een boom. De man die bekneld in zijn auto zat is met behulp van de brandweer Annen uit het wrak gehaald. Met een bovenbeenfractuur is de man overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De auto was totall loss.

Diefstal auto

ASSEN Een 20-jarige Assenaar ontdekte vanmorgen dat zijn auto niet meer op een parkeerplaats bij zijn woning aan de Nobellaan stond. Niet duidelijk is geworden hoe men de auto mee heeft kunnen nemen. De man deed aangifte.

Autoinbraken

ZUIDWOLDE Afgelopen nacht is er ingebroken in een op de Krayenkamp geparkeerde personenauto. Door een portierruit in te slaan kon deze geopend worden. Uit de auto werden een laptop en een gereedschapkoffer weggenomen.

COEVORDEN Op de Sallandsestraat en de Spoorsingel vonden vannacht eveneens twee autoinbraken plaats. Door het inslaan van de portierruiten kon men in de voertuigen komen. De buit bestond uit respectievelijk een carkit voor de GSM, CDs en en een headset voor de GSM.

Winkeldiefstal

HOOGHALEN Vanmorgen werd een 19-jarige man uit Hooghalen betrapt tijdens het stelen van een pot coffee creamer ter waarde van 1,15. Nadat de pot in zijn jaszak verdween werd hij door de eigenaar van de zaak aangesproken en kwam de pot te voorschijn. Hierop werd de politie gebeld. De man werd bekeurd.

Woningbrand

NIEUW AMSTERDAM Gistermiddag werd een 53-jarige bewoner van een woning aan het Dommerskanaal ZZ door voorbijgangers er op geattendeerd dat het rieten dak van zijn woning in brand stond. Brandweer Schoonebeek en Emmen die snel ter plaatse waren wisten, doordat ze het riet op het dak verwijderden tussen het achter- en voorhuis, het achterhuis te behouden. Het voorhuis ging verloren. De brand is ontstaan in de omgeving van de brandende schoorsteen van de openhaard.

Brand leegstaand bedrijf

ASSEN Gisteren aan het eind van de middag werd er een hevige rookontwikkeling gemeld bij het pand van voormalige en nu leegstaande drukkerij Bremer aan de Rembrandtlaan. De brandweer wist snel de reeds ontstane uitslaande brand te blussen. Mogelijk dat onbekenden bij het slooppand liggende rommel hebben aangestoken waardoor de brand is ontstaan. Over aangetroffen rommel is tevens verwijderd om een eventuele volgende brand te voorkomen. Het pand is sinds begin van dit jaar eigendom van de gemeente Assen.

Verlichtingscontrole

NIEUW AMSTERDAM Vanmorgen hield de politie een verlichtingscontrole op de Dikkewijk WZ., Nieuw Amsterdamsestraat en de Waanderweg. In totaal werden 4 fietsers bekeurd waaronder een 14-jarige uit Nieuw Amsterdam afkomstige jongeman. Nadat deze gemaand was te stoppen reed hij echter door. Nadat de politie hem met de surveillanceauto was nagereden en hem tot stilstand kon brengen weigerde de jongeman zijn medewerking. Hij gaf als reden op dat het tweede keer was dat hij in een week voor de verlichting bekeurd werd. Hij kon zijn weg later op de fiets vervolgen..met een bekeuring.