Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.15 u) Dinsdag, 21 januari 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; hennepkwekerij
De politie heeft afgelopen maandagmiddag op zolder van een woning aan de Schovenhoven in Heerlen een hennepkwekerij aangetroffen met totaal zon vijftig hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren etc., in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners / hennepkweker.

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht kreeg de politie een melding dat er op de Dr.Plesmanstraat in Heerlen iemand met de auto tegen een betonnen vuilniscontainer was gebotst en vervolgens was doorgereden. De politie die op onderzoek uitging trof op Bekkerveld een 22-jarige man uit Heerlen aan die bezig was een band van zijn auto te verwisselen. Bij nader onderzoek kreeg de politie aanwijzingen dat het hier om de auto ging die bij de aanrijding betrokken was geweest. Verder kreeg de politie aanwijzingen dat de Heerlenaar onder invloed was. De Heerlenaar werd aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding / het onder invloed besturen van een motorvoertuig. De auto werd in beslag genomen. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Heerlenaar ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten en de politie vorderde zijn rijbewijs in. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; proces-verbaal
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 25-jarige vrouw uit Heerlen op verdenking van prostitutie (buiten de van gemeentewege daarvoor aangewezen plek / gebied). De politie zag afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Willemstraat in Heerlen het contact tussen de vrouw die daar liep en een 36-jarige automobilist uit Maastricht die met zijn auto kwam aanrijden. Vervolgens stapte de vrouw in de auto en reed men weg, vermoedelijk ter uitvoering van de overeengekomen prestaties. Op de Heuvelweg in Heerlen werden zowel de vrouw als de Maastrichtse automobilist aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Overigens maakt de politie ook tegen de als klant verdachte Maastrichtse automobilist proces-verbaal op.

Heerlen-Noord; brom-/snorfietscontroles
De politie heeft afgelopen maandagavond, samen met leden van de Koninklijke Marechaussee in en rond de Heerlense wijk Heerlerheide (Heerlen-Noord) brom- en snorfietscontroles gehouden. Totaal werden 28 brom/snorfietsbestuurders bekeurd c.q. geverbaliseerd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden zonder helm, geen / slecht werkende bromfietsverlichting tot een te hoog motorvermogen (opgevoerd) van de bromfiets. Een 15-jarige bromfietsbestuurder uit Heerlen ging er op zijn bromfiets vandoor / tussenuit teneinde zich aan een controle te onttrekken. Die kon na een achtervolging worden achterhaald en aangehouden. Totaal nam de politie bij de controles 8 bromfietsen in beslag omdat die mogelijk van diefstal afkomstig zijn, omgekat waren danwel dat de framenummers niet in orde waren c.q. ermee geknoeid was. De politie gaat vaker van dergelijke controles in en om de Heerlense wijk Heerlerheide houden.

Heerlen; tegen kapel
Afgelopen maandagavond, omstreeks 20.15 uur vond op de Slotweg in Heerlen een aanrijding plaats. Een 24-jarige automobilist uit Heerlen reed op de Slotweg alwaar hij met zijn auto vermoedelijk in een slip raakte / de macht over het stuur kwijtraakte, waarna hij met de auto tegen een ter hoogte van de kruising Slotweg / St.Barbarastraat gelegen kapel botste. De Heerlenaar werd per ambulance voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis alwaar achteraf bleek dat hij ten gevolge van de aanrijding geen letsel had opgelopen. De kapel (zijgevel) is door de aanrijding flink beschadigd geraakt. Zo zal bekeken worden of deze moet worden gestut. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak en precieze toedracht van de aanrijding.

Schinveld; aanrijding
Afgelopen maandagavond omstreeks 22.30 uur vond op de kruising Bouwbergstraat / Leliestraat in Schinveld een aanrijding (alleen blikschade) plaats. Een 30-jarige automobilist uit Hoensbroek botste met zijn auto tegen een andere auto, bestuurd door een 54-jarige man uit Onderbanken. Bleek dat de 30-jarige automobilist uit Hoensbroek onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Hoenbroekenaar tussen 1,3 en 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Kerkrade; aangehouden
Een politiepatrouille zag vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg omstreeks 05.15 uur op de Hoofdstraat in Kerkrade plotseling een tweetal personen uit een aldaar gevestigde winkel komen rennen. Die maakten zich, vermoedelijk omdat ze de politie hadden gezien uit de voeten. Bleek dat in de winkel was ingebroken. Bij de winkel trof de politie een auto aan welke bij nader onderzoek bleek te zijn gestolen. Bleek dat de inbrekers allerlei goederen hadden klaargezet om mee te nemen toen de politiepatrouille op het toneel verscheen en zij zich zonder buit en met achterlating van het gestolen voertuig uit de voeten maakten. De politie ging meteen in de omgeving op onderzoek uit waarbij ze in een tuinhuisje op een perceel aan de Grupellostraat een jongeman aantrof die zich daar vermoedelijk had verstopt. De jongeman, een 19-jarige jongeman uit Den Haag werd op verdenking van betrokkenheid bij de winkelkraak aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gestolen auto werd veiliggesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.