Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-01-2003
Persberichten district Sittard (HP 13.05) Dinsdag 21 januari 2003

Buchten, autobrand.

Maandagavond 20 januari 2003 is op de Ankersweg te Buchten een personenauto grotendeels uitgebrand.
Omstreeks 23.15 uur werd de brand ontdekt en werd de brandweer ter plaatse ontboden. Na het inslaan van een ruitje was de brand snel onder controle, maar niet voorkomen kon worden dat het interieur geheel verloren ging. De brand had ook alleen gewoed in het passagierscompartiment. Bij een eerste onderzoek bleek het een brandstichting te betreffen. Het contactslot van de auto bleek geforceerd te zijn terwijl in de auto sporen van brandstichting werden aangetroffen. De auto werd door een bergingsbedrijf getakeld. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, winkeldiefstal.
Een 41 jarige inwoner van Heerlen is maandag 20 januari 2003 door de politie aangehouden wegens het plegen van een winkeldiefstal. De Heerlenaar paste omstreeks 16.15 uur in een schoenwinkel gevestigd aan de Walstraat te Sittard een paar schoenen met een winkelwaarde van bijna 180 euro. De na schoenen gepast en van alle kanten bekeken te hebben zette de klant het plotseling op een lopen en rende de winkel uit, echter achtervolgd door een van de verkoopsters. Deze riep tijdens de achtervolging steeds op de dief dat hij de schoenen die hij gestolen had moest teruggeven. De politieman in zijn vrije tijd zag en hoorde het tafereel en nam daarop meteen de achtervolging over. In de Helstraat werd de winkeldief in zij kraag gegrepen waarna hij aan het politiebureau werd ingesloten. Daar kreeg hij na overleg met justitie in het kader van afhandeling snelrecht een transactievoorstel aangeboden van 220 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts. De schoenen zij teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Tegen een 57 jarige inwoonster van Urmond werd maandagmiddag 20 januari 2003 eveneens proces-verbaal opgemaakt wegens winkeldiefstal. De Urmondse nam in een winkel aan de Einighauserweg te Geleen kattenvoer weg met een winkelwaarde van bijna 23 euro. Het kattenvoer stopte ze weg in haar tas en rekende dit aan de kassa niet af. Aan de uitgang riep het personeel haar ter verantwoording en bleek de diefstal. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Born, kopen aan de deur nooit.
Een inwoonster van Born heeft maandag de politie gemeld dat zij zich afgelopen zaterdag 18 januari 2003 aan de deur miskocht had. Kort na de middag kreeg een bewoonster van De Graaf Van Loonstraat te Born bezoek aan de deur van haar woning. Een corpulente man, ouder dan 50 jaar, gekleed in een suède jas bood aan de deur een pannenset van een bekend Duits merk, voorzien van een garantiecertificaat, te koop aan voor 100 euro. Dat vond de bewoonster te veel maar kocht de pannenset toch nadat de prijs gehalveerd werd. Daarna probeerde de onbekende man ook nog een set messen te slijten, maar de vrouw ging daar niet op in. In het weekeinde werd de pannenset aan familie getoond en bleek de koop volgens de familie een miskoop. De voorgeschotelde kwaliteit bleek niet die te zijn zoals in het verkooppraatje beloofd werd. De vrouw meldde zich afgelopen maandag aan het politiebureau en deed het verhaal van de miskoop. Haar werd geadviseerd in het vervolg niet meer te kopen aan de deur maar kwaliteitsgoederen te kopen in winkels.