Gemeente Coevorden

Subsidie ¤ 8.750,-- hoger door nieuwe huisvesting

College stelt raad voor in te stemmen met beleidsplan en huisvestingsplan Algemeen Maatschappelijk Werk

Het college van B en W stelt de raad voor in te stemmen met het beleidsplan van het Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden. Ook staat het college positief ten opzichte van de huisvestingsplannen van het AMW: de stichting is met woningstichting Domesta overeen gekomen een deel van het pand aan de Van Eijbergenstraat te huren. Het is de bedoeling dat hier op den duur ook andere hulpverleningsinstanties, zoals het CAD en het RIBW, gevestigd worden, waardoor meerdere hulpverleners onder één dak geconsulteerd kunnen worden.

Per 1 januari 2002 is het Algemeen Maatschappelijk Werk binnen de gemeente Coevorden verzelfstandigd. De Stichting is in eerste instantie gehuisvest in het Dagziekenhuis Aleida Kramer. Omdat niet alle medewerkers hier een werkplek hebben, is de stichting op zoek gegaan naar nieuwe huisvesting. In 2002 is bovendien het aantal spreekuren op locatie in de gemeente uitgebreid: in Sleen en Schoonoord was de stichting al aanwezig; in Zweeloo en Oosterhesselen is ruimte gehuurd om dicht bij de cliënten spreekuren te kunnen houden.

Subsidie
De begroting van de Stichting AMW Coevorden voor 2003 bedroeg ¤ 449.374,--, waarbij nog gerekend is met de bestaande huisvesting.. Het college is voornemens om voor de gemeentebegroting 2004 de gemeentelijke bijdrage voor de stichting te gaan ramen inclusief de nieuwe huisvestingskosten, waardoor de subsidie aan de stichting ¤ 8.750,-- hoger uitvalt. Deze verhoging is volgens het college gerechtvaardigd vanwege de betere huisvesting en de bundeling van de hulpverleners.

Linda Westerkamp
Gemeente Coevorden
afd. Communicatie
0524-598627

Gemeente Coevorden
Postbus 2
7740 AA Coevorden
0524-598598