Gemeente Son en Breugel


Project Augilath
Met subsidie van de Europese Commissie participeert de gemeente Son en Breugel in het project Augilath. Dat doet ze samen met nog vier andere gemeenten: Mill (in Brabant), Köln (Duitsland), Sena (Thailand) en Ban Bung (Thailand). Doelstelling van het project is om geografische informatiesystemen op te zetten en tijdens deze trajecten de participerende gemeenten elkaar informatie aan te reiken over de aanpak.

De meest concrete resultaten die uit het project voortkomen zijn een digitale WOZ-kaart en digitale bestemmingsplannen. De WOZ-kaart kan vooral bij Belastingen worden gebruikt bij discussies over beschikkingen. Van ieder huis of gebouw zijn digitale fotos gemaakt, die via een geografische kaart op het scherm benaderbaar zijn. De digitale bestemmingsplannen worden gebruikt bij Ruimtelijke Ordening en omvatten naast kaartmateriaal ook de bijbehorende documenten. Dit project wordt ingepast binnen het project
Vastgoedinformatiesysteem uit het I&A-plan. Na oplevering van de projectresultaten eind dit jaar, zal ieder medewerker in principe op zijn werkplek kunnen beschikken over geografische kaarten ter ondersteuning van zijn of haar werkzaamheden.