VODAFONE

http://www.vodafone.nl Vodafone breidt zakelijke dienstverlening uit met BlackBerry(R)

Onderweg e-mailen, elektronisch afspraken maken en mobiel bellen met BlackBerryTM van Vodafone

Maastricht, 21 januari 2003 - Vodafone biedt haar zakelijke klanten vanaf nu nog meer keus met BlackBerryTM van Vodafone. Met de draadloze mobiele oplossing BlackBerry(R), zakcomputer en mobiele telefoon in één, krijgen zakelijke klanten hun e-mail automatisch binnen en kunnen ze bellen terwijl ze door hun elektronische agenda bladeren. Zakelijke klanten van Vodafone kunnen in een groot aantal Europese landen makkelijk gebruik maken van BlackBerry, waaronder België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Mobiel bellen, e-mailen en organiseren
BlackBerry van Vodafone is een onderdeel van Vodafone Mobile Office, een paraplu van gebruiksvriendelijke mobiele diensten die Vodafone haar zakelijke klanten aanbiedt, waaronder bijvoorbeeld het recent geïntroduceerde Vodafone Remote Access. De toevoeging van BlackBerry van Vodafone aan de product portfolio is een resultaat van Vodafone's focus op de ontwikkeling en marketing van aantrekkelijke mobiele toepassingen die voldoen aan de behoefte van haar zakelijke klanten, waarbij de klant steeds meer centraal gesteld wordt.

BlackBerry van Vodafone is een gebruiksvriendelijke zakcomputer en mobiele telefoon in één. Met behulp van overzichtelijke iconen op het scherm en een geïntegreerd toetsenbord inclusief muisknop zijn zakelijke klanten 24 uur per dag on-line ('always on'). Daardoor hebben ze mobiel toegang tot hun bedrijfs e-mail en elektronische agenda, waar en wanneer ze maar willen. Het is heel eenvoudig voor zakelijk klanten om gebruik te maken van deze nieuwe mobiele dienst BlackBerry van Vodafone. Slechts een kleine toevoeging in het bedrijfsnetwerk en op de desktop computer van de eindgebruiker zorgt ervoor dat e-mail berichten automatisch doorgestuurd worden. BlackBerry wordt ontwikkeld en gemaakt door het bedrijf RIM (Research in Motion). BlackBerry wordt in Noord-Amerika en inmiddels ook in Azië en Europa gebruikt door duizenden organisaties, waaronder overheidsinstanties en grote ondernemingen.

Meer informatie over Blackberry van Vodafone, het gebruik van Vodafone diensten in het buitenland en tarieven staat op www.vodafone.nl.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone
Vodafone is het één na grootste mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijd opererende Vodafone Group Plc, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. Vodafone heeft wereldwijd 107,5 miljoen klanten in 28 landen. Sinds 15 juni 1999 is Vodafone Libertel N.V. genoteerd aan de officiële markt van Euronext Amsterdam.