Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 21 januari 2003

* VROUW BEROOFD VAN HANDTAS
ROTTERDAM - Maandagavond om half elf werd op de Mathenesserlaan een daar lopende 40-jarige Rotterdamse beroofd van haar handtas. Het slachtoffer werd belaagd door een man, die tijdens het voorbijlopen aan het hengsel van de tas trok en er vervolgens met de tas, waarin een identiteitsbewijs en vijf euro zat, vandoor ging.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING RET-CONTROLEURS

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield maandagmiddag even na half vier in een stilstaande tram op de Westzeedijk drie Rotterdammers (19, 20 en 21 jaar) aan wegens openlijke geweldpleging en mishandeling van drie RET-controleurs. In de tram raakte het drietal met de controleurs slaags, nadat één van hen op de bon was gegaan voor het zwart rijden en het opgeven van een valse naam. De drie controleurs, waarvan er één voor behandeling naar het Erasmus Medisch Centrum werd vervoerd, liepen tijdens de vechtpartij respectievelijk hand-, kin- en armletsel op. De drie aangehouden verdachten werden op het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* VROUW NEERGESTOKEN TIJDENS BEROVING
ROTTERDAM - Maandagavond kort na middernacht werd een 27-jarige Rotterdamse, toen zij haar woning in de Willem van Hillegaersbergstraat wilde binnengaan, plotseling van achteren beetgepakt door een onbekende man. Het slachtoffer werd daarbij met een mes in de borst en in haar hand gestoken en vervolgens beroofd van haar handtas, waarin enkele schoolboeken en een handtelefoon. De dader rende met z'n buit naar een gereedstaande auto, waarin al een andere man zat, stapte in, waarna de auto wegreed in de richting van de Straatweg. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, waar zij aan haar verwondingen moest worden behandeld.


* FRONTALE BOTSING NA ACHTERVOLGING
RHOON - Maandagavond rond kwart voor tien ging de bestuurder van een auto er op de Waalhaven Zuidzijde met hoge snelheid vandoor, toen hij een stopteken van de bemanning van een politiewagen kreeg. Na een achtervolging, waarbij de politiemensen de auto regelmatig uit het zicht verloren, botste de achttienjarige bestuurder uit Rotterdam korte tijd later in de Willem Barentszstraat in Rhoon frontaal tegen een andere auto. Daarbij kwamen zowel de achttienjarige bestuurder als een naast hem zittend achttienjarig meisje, eveneens uit Rotterdam, bekneld in hun auto te zitten, die daarbij ook in de brand vloog. Politiemensen blusten het brandje, dat in het motorcompartiment woedde. Het achttienjarig meisje, dat zelf kans zag uit de zwaar beschadigde auto te komen, liep letsel aan haar gezicht op, terwijl de bestuurder, die diverse verwondingen had opgelopen, door brandweerlieden uit de auto moest worden bevrijd. Beiden werden naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. De bestuurder van de aangereden auto, een 37-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, liep licht handletsel op, toen hij de beide inzittenden uit hun auto trachtte te krijgen. De man werd in het MCRZ, locatie Zuiderziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.


* PIZZABEZORGER BEROOFD VAN DRIE PIZZA'S
VLAARDINGEN - Maandagavond om kwart over tien werd een 32-jarige Vlaardingse pizzabezorger op de galerij van de negende verdieping van een flat aan de Koninginnelaan beroofd van z'n pizza's, die hij daar moest afleveren. Toen de bezorger uit de lift stapte, werden hem door drie mannen, waarvan er' één was gewapend met een vuurwapen, z'n drie af te leveren pizza's afhandig gemaakt.

Avonduitgave maandag 20 januari 2003 - 2e editie
* KLANT IN TELEFOONWINKEL BEROOFD
ROTTERDAM - Maandagavond even voor half zeven werd een 56-jarige Rotterdammer in een telefoonwinkel in de Korte Bajonetstraat door enkele negroïde mannen beroofd van honderd euro. Het slachtoffer wilde in de zaak twee telefoonkaarten betalen, toen hij plotseling werd beetgepakt en het bankbiljet uit z'n handen werd gegrist. De Rotterdammer ging de berover vervolgens te lijf, maar werd door de andere mannen van het slachtoffer afgehaald, waarna zij met hun buit de zaak uitrenden.


* ZEVENJARIG JONGETJE OVERLEDEN NA AANRIJDING

ROTTERDAM - Maandagavond even na zeven uur werd in de Hudsonstraat een zevenjarig jongetje uit Rotterdam aangereden door een 37-jarige automobilist uit Hoofddorp. Het slachtoffertje, dat door de auto werd geschept, belandde vervolgens met onder meer ernstig schedelletsel op de stoep. Met een spoedtransport werd het slachtoffertje, dat buiten bewustzijn verkeerde, naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Daar overleed het jongetje korte tijd later aan zijn opgelopen verwondingen. De 37-jarige automobilist werd voor nader onderzoek en verhoor aangehouden.

Avonduitgave maandag 20 januari 2003

* VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR ZES INBRAKEN

CAPELLE AAN DE IJSSEL - Kort na een inbraak in een woning aan de Aïda in Capelle aan den IJssel werd vorige week een 24-jarige man zonder vaste woonplaats gearresteerd en ingesloten. Hij wordt er van verdacht nog vijf inbraken te hebben gepleegd. Bij de inbraak in de woning aan de A

* RAMKRAKEN; ONTVREEMDE AUTO AANGETROFFEN

ROTTERDAM - In de nacht van zondag op maandag vonden bij een autobedrijf en een sportwinkel ramkraken plaats. Omstreeks half één 's morgens werden bij een autobedrijf aan het Voetiushof drie auto's, allen Volkswagen Golf, weggenomen. Onbekenden waren het pand binnengekomen, nadat ze een ruit van de toegangsdeur hadden ingegooid. Met één van de gestolen auto's werd de etalageruit eruit gereden. Politiemensen troffen even later op de Schansweg ''n van de ontvreemde auto's aan. Omstreeks kwart voor vijf vond bij een sportwinkel aan de Abraham van Stolweg een ramkraak plaats. Onbekenden hadden met een auto de nooduitgang van het pand eruit gereden. Uit de opslagruimte werden diverse goederen weggenomen. De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in.


* TRAMCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield maandagmiddag, in samenwerking met controleurs van de RET, tramcontroles op de Nieuwe Binnenweg. In totaal werden 506 passagiers gecontroleerd op een geldig plaatsbewijs, dat door 50 reizigers niet kon worden getoond. Van hen kregen er 34 een proces-verbaal, vier betaalden een verhoogd tarief, terwijl twaalf werden gepardonneerd.


* TWEE JONGENS BEROOFD VAN TWEE EURO
ROTTERDAM - Maandagmiddag rond half drie werden twee veertienjarige jongens op de Harp door twee iets oudere knapen beroofd van in totaal twee euro. De beide jongens werden door de knapen aangesproken en onder verbale bedreiging aan hun kleding gefouilleerd. Met hun buit rende het tweetal via de Piccolo weg in de richting van de Zevenkampse Ring.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield maandagmorgen tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf een radarsnelheidscontrole in beide rijrichtingen op de Kralingse Plaslaan. Van de 392 passerende automobilisten flitste de snelheidsradar er 70 wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur.

Copyright © 2003 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer