Politie Zaanstreek-waterland

17-JAN-03
LOC: PURMEREND, CENTRUM
41 bekeuringen bij bromfietscontrole
Bij een uitgebreide bromfietscontrole afgelopen vrijdag, werden 41 bestuurders van bromfietsen bekeurd. 25 van hen kregen een bekeuring, nadat bij een test op de rollenbank bleek, dat hun bromfiets een te hoog vermogen had. Daarmee kan sneller worden gereden. 12 bestuurders kregen een bekeuring van ¤ 40,- omdat zij geen helm droegen. De overigen pleegden andere overtredingen. In totaal werden 68 bromfietsen gecontroleerd. De controle werd gehouden tussen 14.30 en 22.00 uur, op steeds wisselende locaties, ter bestrijding van de bromfietsoverlast in het centrum van Purmerend. Er werden drie motorrijders en acht andere politiemensen ingezet.

21-JAN-03
LOC: ZAANDAM, PEPERSTRAAT EN KONINGIN JULIANAPLEIN Spandoeken
Ter ondersteuning van de politieacties ter bestrijding van diefstallen uit auto's, worden vanavond met een hoogwerker van de brandweer spandoeken opgehangen in de Peperstraat en bij de parkeerplaatsen van ziekenhuis De Heel. Op de spandoeken staat "NIETS ERIN........NIETS ERUIT” Uit aangiften blijkt namelijk, dat er nog steeds mensen zijn, die waardevolle spullen in hun auto laten liggen. Ook radiofrontjes worden nogal eens "verstopt" in de auto. Dieven weten dat, zoeken het frontje op en nemen de radio alsnog mee. Veel verzekeringsmaatschappijen betalen niet uit als het frontje niet kan worden getoond bij diefstal van de radio. In november vorig jaar is de politie gestart met speciale teams voor bestrijding van diefstallen uit auto's. Aanleiding was een plotselinge verdubbeling van het aantal aangiften. De actie resulteerde reeds in december tot de aanhouding van een 10-tal verdachten en een halvering van het aantal aangiften.

09:34 20-JAN-03
LOC: ASSENDELFT, SAENREDAMSTRAAT EN INDUSTRIEWEG
300 tubes tandpasta uitgesmeerd
Een schoolgebouw en speeltoestellen zijn in het afgelopen weekend besmeurd met tandpasta. Ook panden aan de Industrieweg werden daarmee besmeurd. In totaal heeft men zo'n 300 tubes tandpasta van het merk Trida gebruikt. Waar de tubes vandaan komen is nog onbekend. Vermoedelijk zijn jeugdigen voor de kliederpartij verantwoordelijk.

13:44 20-JAN-03
LOC: BEETS, 'T LAANTJE
Dorstige inbreker
Een inbreker laafde zich afgelopen nacht nog even aan een blikje bier, voordat hij er met een laptop vandoor ging. Daarvoor had hij een achterdeur opengebroken van een bedrijfsmagazijn bij een woning. Ook een binnendeur, die toegang gaf tot een kantoortje, brak hij open. Uit dit kantoor nam hij de laptop en wat kleingeld weg. Het is nog niet bekend, of er iets uit het magazijn wordt vermist.

15:47 20-JAN-03
LOC: ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG
Gewonde na aanrijding met lantaarnpaal
Een 31-jarige automobilist uit Heerhugowaard werd met onbekend rug- en nekletsel naar het VU ziekenhuis in Amsterdam overgebracht na een aanrijding met een lantaarnpaal. Hij is ter observatie opgenomen. Het slachtoffer moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd in verband met zijn letsel. Daartoe is de weg enige tijd door de politie afgezet. Hoe het ongeval is gebeurd is nog niet bekend. Er waren op dat moment geen getuigen en het slachtoffer was over de toedracht nog niet aanspreekbaar. Eventuele getuigen worden alsnog verzocht de politie bellen op nummer 0900-8844

16:12 20-JAN-03
LOC: PURMEREND, OVERWEERSEPOLDERDIJK
Jongens aangehouden na diefstal uit een boot
Drie 13-jarigen en Ă©Ă©n 14-jarige jongen uit Purmerend, Ilpendam en Zaandam werden aangehouden, nadat zij in een boot hadden ingebroken en daaruit brandblussers, een bril en nog wat kleine goederen hadden ontvreemd. De jongens hadden een behoorlijke rommel gemaakt in de boot en de brandblussers op de Jaagweg en de Overweersepolderdijk leeggespoten. Een en ander was gezien door een getuige, die de politie waarschuwde en samen met de inmiddels gearriveerde eigenaar van de boot, de jongens vast hield. De verdachten komen allen in aanmerking voor een alternatieve straf via het HALT bureau. Ook zal de schade moeten worden vergoed.

22:44 20-JAN-03
LOC: PURMEREND, VERZETSLAAN
Licht gewonde na slippartij
Een 39-jarige automobiliste uit Purmerend kreeg een pijnlijke linkerarm na een slippartij met haar auto. De vrouw raakte in een bocht van de weg een stoeprand en verloor daardoor de macht over haar stuur. Daarop tolde de auto rond, kwam op zijn kant in de middenberm terecht en viel uiteindelijk weer op de vier wielen terug bij een bushalte op de rijbaan voor het tegemoet komende verkeer. De auto werd zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.

23:29 20-JAN-03
LOC: WORMERVEER, SERAMSTRAAT
Laptop gestolen uit woning
Gisterenavond werd een laptop uit een woning gestolen. Men was de woning binnengekomen door via het dak van een uitbouw een ruit van een balkondeur te vernielen. De hele woning werd doorzocht, waarbij in een slaapkamer alle kleding op de grond werd gegooid. Uit de woonkamer werd nog een klein geldbedrag ontvreemd.

09:00 21-JAN-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, RAADHUISSTRAAT
Auto gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein werd tussen maandagavond 21.45 en dinsdagochtend 08.25 een auto gestolen. Het betreft een groene Volkswagen Golf 53 KW K6, kleur groen met het kenteken SH-41-KD.

09:20 21-JAN-03
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Inbraak winkel
Onbekenden hebben bij een inbraak een winkel geheel doorzocht. Er werden onder meer diverse laptops en mobiele telefoons gestolen. De omvang van de totale buit is nog niet bekend. Bij het openen van de winkel zagen werknemers van het bedrijf dat er ingebroken was. De toegangsdeur was opengebroken en het rolluik wilde niet omhoog, naar later bleek doordat men de stroomvoorziening onklaar had gemaakt. Hierdoor was het alarm niet afgegaan. Ook andere beveiligingsmiddelen werden onklaar gemaakt. Omdat de winkel geen achteruitgang heeft, moeten de goederen via de voorzijde, de Gedempte Gracht, zijn afgevoerd.

09:29 21-JAN-03
loc.: PURMEREND, PRIMULASTRAAT
Diefstal op klaarlichte dag
Maandagmiddag tussen 12.40 en 13.00 is uit een klaslokaal van een school een computerkast gestolen. Op dat moment hadden de leerkrachten pauze en was er niemand in het lokaal aanwezig.

10:25 21-JAN-03
loc.: PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT
Dief op heterdaad betrapt
In een kledingzaak hield de politie een verdachte van winkeldiefstal aan. Agenten in burger zagen de verdachte, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een broek onder zijn jas stoppen en zonder te betalen de winkel verlaten. Hierop werd de man aangehouden. De man bekende de diefstal.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-210103

19.00-19.45 20-JAN-03
KOOG AAN DE ZAAN, RAADHUISSTRAAT
Te diep in het glaasje gekeken
Maandagavond hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam een Ă©Ă©n uur durende alcoholcontrole in Koog aan de Zaan. Een 39-jarige Zaandijker blies een F en moest zijn auto laten staan. De uitkomst van de ademanalyse op het politiebureau was 535 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur, een boete en een proces-verbaal. De overige veertig gecontroleerde bestuurders konden na de afname van een blaastest weer snel hun weg vervolgen.

09:00-11.30 18-JAN-03
ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES
Hardrijder moet rijbewijs inleveren
De afgelopen dagen werden in Zaanstad meerdere snelheidscontroles gehouden. Tijdens een van de controles werd zaterdagavond het rijbewijs ingenomen van een 18-jarige Zaandammer. De jonge automobilist werd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (50 km per uur) betrapt met een snelheid van 105 km per uur (na correctie). De officier van justitie zal de zaak verder in behandeling nemen. Ook op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer en de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (beide 80 km per uur) in Assendelft werden afgelopen weekeinde hoge snelheden gemeten. Zondagochtend werd in Wormerveer een hoogste snelheid van 157 km per uur gemeten en in Assendelft reed een automobilist zaterdagochtend 120 km per uur. Ook de eigenaars van deze auto's zullen een brief van de officier van justitie ontvangen omdat zij de snelheid met meer dan dertig km per uur overschreden.

19/20-JAN-03
WATERLAND, DIVERSE LOCATIES
Snelheidscontroles
Snelheidscontrole op diverse locaties in Waterland leverden afgelopen weekend en maandag uiteenlopende resultaten op. Op de Jaagweg (80 km per uur) in Ilpendam reed maandagochtend, tussen acht uur en halftwaalf slechts 1,5 procent van alle weggebruikers te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km per uur. Ook op de N244 in de Middenbeemster hielden de meeste bestuurders zich maandagmiddag keurig aan de snelheid (overtredingspercentage van 1,4% ). Wel werd hier een uitschieter gemeten van 134 km per uur. De meeste hardrijders werden op zondag in Middelie en in de Noord-Beemster gefotografeerd. Op de N247 en de Middenweg werd door respectievelijk tien en negen procent van alle weggebruikers te hard gereden. Op de Middenweg werd een hoogste snelheid van 136 km per uur gemeten.

EINDE

---