Ingezonden persbericht

Alcatel levert twee schepen voor onderhoud van onderzeekabels

Alcatel heeft een onderhoudsovereenkomst getekend met de Atlantic Cable Repair and Maintenance Agreement (ACMA 2004) voor het onderhoud van de telecommunicatie-systemen in de Atlantische Oceaan. Voor deze onderhoudsactiviteiten zal Alcatel twee speciale schepen inzetten. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar en de activiteiten zullen begin 2004 van start gaan. De ACMA is een coöperatieve non-profit organisatie bestaande uit meer dan vijftig telecombedrijven, verdeeld over alle continenten rond de Atlantische Oceaan. Deze organisatie verzorgt het onderhoud op zee voor de overgrote meerderheid van onderzeekabels en
-netwerken, in totaal zo'n 150.000 kilometer aan kabels. Alcatel zal één schip uit haar eigen vloot inzetten voor de ACMA. Het tweede schip zal door Alcatel worden ingehuurd van France Telecom (Marine).

Onderzeekabels vormen de data-snelwegen van de moderne zakenwereld; ze verbinden continenten waarbij hun robuustheid en betrouwbaarheid de best denkbare garantie bieden tegen allerhande onzekerheden. Alcatel is wereldwijd marktleider op gebied van optische netwerken en heeft ruime ervaring in het beheer en onderhoud van dergelijke netwerken. Hierdoor kan de ACMA haar klanten een snelle en betrouwbare service garanderen ingeval van kabelbreuken en andere storingen, zelfs onder de meest ongunstige weersomstandigheden.

Het volledige persbericht vindt u in bijgaand document.

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Eva Fodor
T. 070 - 3079 815
E. eva.fodor@alcatel.nl