Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-01-2003
1e persbericht van dinsdag 21 januari 2003



Budel: Aanhouding na bedreiging
In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 46-jarige man uit Budel aangehouden op verdenking van het bedreigen van zijn ex-echtgenote. De man bedreigde zijn ex-vrouw telefonisch waarvan zij aangifte deed. De politie heeft de man net voor 5.00 uur in zijn woning in Budel aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht waar hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Twee verdachten aangehouden na diefstal bromfiets Maandagavond 20 januari heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. De politie werd net na 21.00 uur door een getuige geattendeerd op deze diefstal. De getuige zag de twee verdachten in de buurt van het Frans Lehardplein in Eindhoven. Na onderzoek trof de politie de twee verdachten aan op de Reinkenstraat. Beide mannen, een 26-jarige en een 36-jarige Eindhovenaar, probeerden de politie te ontvluchten. Deze vluchtpoging mislukte en het tweetal werd op verdenking van bromfietsdiefstal aangehouden. In een woning aan de Bennkelstraat trof de politie de gestolen bromfiets aan. Deze bromfiets is in beslag genomen voor verder onderzoek. De twee verdachten zijn ingesloten.

Eindhoven: Twee aanhoudingen na vernieling
Twee vrouwen uit Eindhoven zijn maandagavond door de politie aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit. Omstanders waarschuwden rond 23.00 uur de politie nadat zij getuige waren van het vernielen van een ruit van een appartementencomplex aan de Hertogstraat door twee vrouwen. Het tweetal was duidelijk onder invloed van alcohol. De politie trof de beide vrouwen onvast ter been aan op Stratumseind. De 23-jarige vrouw verzette zich niet tegen de aanhouding. Haar 34-jarige metgezel deed dit wel. Deze vrouw spuugde naar de agenten en beledigde ze. Hiervoor krijgt zij een afzonderlijke boete opgelegd. Beide vrouwen zijn overgebracht naar het hoofdbureau in Eindhoven waar ze zijn ingesloten.

Helmond Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding Een 50 jarige man uit Valkenswaard reed dinsdag 21 januari even na middernacht met zijn auto over de Zuid-Koninginnewal. Op de kruising met de Kasteel-Traverse sloeg hij linksaf. Hij kwam vervolgens met zijn auto tot stilstand tegen een lantaarnpaal in de middenberm. De man reed na deze aanrijding door maar de voorbumper van de auto met eraan vast de kentekenplaat bleef achter op de plaats van de aanrijding. Om ongeveer 1.15 uur zag de politie de bewuste automobilist rijden over de Kasteel-Traverse. Bij controle bleek dat de man alcohol gedronken had. Na het afnemen van de blaastest kreeg de man een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Helmond Dronken automobilist
Een 38-jarige man uit Helmond is dinsdagmorgen rond 5.30 uur door de politie aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Een politie-surveillance zag de man slingerend over de Kasteel-Traverse rijden. Op de Havenweg werd hij staande gehouden waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na het afnemen van de blaastest kreeg de man een rijverbod van vijf uur opgelegd. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Veldhoven Diefstal van bier en garnalen
Maandagavond is bij een insluiping in een restaurant aan de Heuvel een tweetal dozen met garnalen en een krat bier ontvreemd. Tussen 19.00 uur en 19.38 uur is een onbekende via de achterkant van het restaurant de opslagruimte ingelopen. Uit deze ruimte zijn de genoemde goederen meegenomen. De gestolen levensmiddelen hebben een waarde van ongeveer 270 euro.

Valkenswaard Rijbewijs ingevorderd van dronken automobilist Maandagavond rond 22.35 uur zag een politiepatrouille een 59-jarige man uit Eindhoven over de Zuidelijke Randweg rijden. Bij controle van het kenteken bleek dat de auto al vanaf de zomer 2002 niet meer gekeurd was. Nadat de man werd staande gehouden bleek dat hij alcohol gedronken had. Op het politiebureau kreeg hij na de ademtest een rijverbod van 8 uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces verbaal is opgemaakt.