Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.25 uur

Autodief aangehouden

UTRECHT- Op maandagavond werd een man in een gestolen auto aangehouden.

Omstreeks 21.45 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden over de Potterstraat. De agenten zette de achtervolging in en nabij de Lange Viestraat stapten beide inzittenden uit en renden hard weg. Op de Beijnekade kon een 19-jarige man uit Utrecht worden aangehouden door de parkeerbrigade. Onderzoek wees uit dat de auto enkele uren eerder was gestolen uit Breukelen.

De man uit Utrecht is ingesloten voor verhoor. De auto is weer retour naar de eigenaar.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een koffiedief aangehouden.

Omstreeks 12.45 uur verliet een 45-jarige man uit Utrecht een winkel aan Voorstraat zonder enkele pakken koffie af te rekenen. Winkelpersoneel zag dit en hield de man tegen en waarschuwde de politie. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat hij nog een tas met vermoedelijk gestolen goederen bij zich had. De politie onderzoekt de herkomst hiervan.

Verkeerscontroles

UTRECHT- Op de Rubenslaan en Maliesingel werd een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 62 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen en een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij aan bellen was tijdens het rijden. Van 10.15 uur tot 11.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Neude. In totaal kregen 17 weggebruikers een bekeuring voor oa. het rijden op de busstrook, niet dragen van de autogordel en het negeren van een geslotenverklaring.

Vuilniszakkencontrole

UTRECHT- Op maandagochtend kregen twee personen een bekeuring omdat ze te vroeg hun huisvuil hadden buitengezet. Op de Notebomenlaan en de Schoolstraat werd te vroeg de zak buitengezet. De overtreders werden opgespoord en kregen een bekeuring. Het is niet toegestaan buiten de toegestane tijden huisvuil op de openbare weg te plaatsen.

Politie rondt onderzoek grootschalige heling af UTRECHT De politie heeft een onderzoek naar grootschalige heling van personenautos en leer verricht. In september is het onderzoek van start gegaan, nadat informatie hierover was binnengekomen. Al snel bleek het om een aantal verdachten te gaan die diverse criminele activiteiten ontplooiden.

De hoofdverdachte van de heling, een 39-jarige Utrechter, werd in december 2002 aangehouden op verdenking van het oplichten van een 72-jarige man (zie persbericht 13 december 2002). Tegelijkertijd werden hiervoor twee mannen van 29 en 38 jaar uit Utrecht en Nieuwegein aangehouden.

Bij dit onderzoek bleek dat de 29-jarige man verdacht werd van betrokkenheid bij de heling van een grote partij meubelleer. Hiervoor werden nog een vijftal aanhoudingen verricht: van een 30-jarige man uit Purmerend, een 34-jarige man uit Diemen, een 57-jarige man uit Amstelveen, een 63-jarige man uit Utrecht en een 37 jarige man uit Utrecht.

Er werd bij huiszoekingen een groot gedeelte van de gestolen partij leer teruggevonden. Tijdens het onderzoek stuitte de politie bovendien op informatie over heling van personenautos. Naast de hoofdverdachte uit Utrecht werd hiervoor ook een 45-jarige man uit Nieuwegein aangehouden.

Tijdens het onderzoek rees bovendien de verdenking dat de vriendin van de hoofdverdachte, een 35-jarige vrouw uit Utrecht, samen met een 48-jarige vriendin geregeld winkeldiefstallen pleegde. Beiden werden in samenwerking met de afdeling Recherche van de Sociale Dienst van de gemeente Utrecht op 14 januari jl. aangehouden voor diefstal, heling.

Bij huiszoekingen werden diverse goederen in beslag genomen die mogelijk van diefstal afkomstig waren, zoals kleding, speelgoed, make-up en dvds. De Sociale Dienst van de gemeente Utrecht zal waarschijnlijk een navordering op de 35-jarige vrouw opleggen . De hoofdverdachte en beide vrouwen uit Utrecht bevinden zich thans in voorlopige hechtenis.