Gemeente Rotterdam

Keywords: Rotterdam, college, burgemeester, wethouder, wethouders, collegeraad, dualisering, coolsingel, Feyenoord, havens, Sparta

Burgemeester en de wethouders van 20 januari tot en met 26 januari Wethouder Van Sluis geeft havenles aan studenten bedrijfseconomie Wethouder Haven, Economische zaken en Milieu Wim van Sluis geeft op maandag 20 januari van 11.30 tot 12.30 uur les over de rol van de overheid in de Rotterdamse haven aan tweedejaars studenten bedrijfseconomie van de hogeschool Inholland aan de Posthumalaan 90 in Rotterdam. De hele week volgen de studenten een project dat in het teken staat van de Rotterdamse haven en het werk dat een bedrijfseconoom daar kan doen. Bedrijfsbezoeken vinden plaats, lezingen worden gehouden en de studenten moeten opdrachten maken.

Wethouder van Sluis opent Ondernemersdag

Wethouder Wim van Sluis( o.m. Economische Zaken) opent op woensdag 22 januari om 10.00 uur de Ondernemersdag 2003 voor studenten in het WTC aan het Beursplein. Doel van de dag is de ondernemersgeest van geïnteresseerde studenten te stimuleren en al gestarte jonge ondernemers te ondersteunen in hun activiteiten. Thema van de dag is: Je eigen onderneming: durf jij het aan?

Wethouder Van der Tak houdt nieuwjaarsspeech onderwijs

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) houdt op donderdag 23 januari de inmiddels traditionele nieuwjaarsspeech voor het Rotterdamse onderwijsveld om 16.00 uur in het Zadkine College aan de Prins Alexanderlaan 55. Hij licht daarin de prioriteiten toe voor het Rotterdamse onderwijs voor het komende jaar, zoals opgenomen in het Collegeprogramma.

Wethouder Hulman opent tentoonstelling "Rotterdam meets Amsterdam in Court"

Wethouder Stefan Hulman (o.m. Kunstzaken) opent op donderdag 23 januari om 16.30 uur de tentoonstelling "Rotterdam meets Amsterdam in Court." in het Gerechtsgebouw op de Kop van Zuid. Over twee verdiepingen in het gebouw zijn werken te zien van de Rotterdamse beeldend kunstenaars Liz Nieuwenhuis en Liz Tuythof en van de Amsterdamse kunstenaars Peter de Graaff en Peter Hofland. De tentoonstelling is een initiatief van Caroline Hooft van de KunstGalerie Kop van Zuid. KunstGalerie Kop van Zuid is ook actief op locaties elders in Rotterdam en organiseert o.a. bij bedrijven art events, lezingen over kunst, en de projecten "Kunst aan het Water" en de "Kunstroute Kop van Zuid.

Burgemeester Opstelten opent themaweek watersnoodramp

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op zaterdag 25 januari om 14.00 uur in wijkac-commodatie Middelburgt op het Plein 1953 nr. 191 de themaweek watersnoodramp. Hij doet dat met de opening van de expositie over de ramp, waar videobeelden en fotomateriaal wordt getoond uit het archief van Neeltje Jans en de Centrale Bibliotheek Zeeland. De expositie is onderdeel van de themaweek watersnoodramp 1953, die Middelburgt houdt van 25 januari tot en met 1 februari. Andere onderdelen van de week zijn een sportieve uitwisseling tussen scholieren uit Pendrecht en Zeeland, een toneelstuk over de ramp en een excursie naar Neeltje Jans. Op scholen vertellen mensen die de ramp hebben meegemaakt hun verhaal. Ook komen er panelen op de straten in Pendrecht met schilderingen van de plaats waaraan de straat zijn naam ontleent en het waterpeil in de watersnoodnacht.

Wethouder Hulman opent speeltoneelschool Rotterdams Centrum voor Theater

Het Rotterdams Centrum voor Theater (RCT) aan de Mathenesserdijk 293 bestaat 15 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum opent het RCT op zondag 26 januari de speeltoneelschool aan de Grote Visserijstraat 12-14. Cultuurwethouder Stefan Hulman, Tom Harreman voorzitter van de deelgemeente Delfshaven en Myrza Axwijk, portefeuillehoudster ruimtelijke ordening van de deelgemeente zullen ter gelegenheid van het jubileum om 17.00 uur in het Centrum voor Theater een korte toespraak houden.

Daarna gaan het publiek en de genodigden in een optocht onder begeleiding van een brassband naar de Grote Visserijstraat waar de wethouder samen met de bestuurders van de deelgemeente Delfshaven de opening van de speeltoneelschool verricht. De speeltoneelschool is een opleiding voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Zij krijgen een middag in de week les in toneelspel, zang, dans, het maken van kostuums, decors en rekwisieten Na drie jaar kunnen de leerlingen doorstromen naar De Werf, waar ze kunnen experimenteren met theater en hun eigen ideeën kunnen vormgeven onder begeleiding van professionals. Het Rotterdams Centrum voor Theater wil met deze initiatieven bijdragen aan het culturele klimaat in Delfshaven.

Wethouder Hulman reikt wisseltrofee Prinses Christina Concours uit

Cultuurwethouder Stefan Hulman reikt op zondag 26 januari, na afloop van de regionale finale van het Prinses Christina Concours in de Jurriaansezaal van De Doelen, de Prins Bernard Cultuurfonds Wisseltrofee uit. De finale begint om 19.00 uur. De wisseltrofee wordt rond 21.30 uur uitgereikt. De stichting Prinses Christina Concours wil zoveel mogelijk 12 tot en met 19-jarigen stimuleren tot muziekbeoefening op een zo hoog mogelijk niveau. Jaarlijks organiseert de stichting zeven concoursen voor klassieke muziek door het hele land, voorafgegaan en gevolgd door masterclasses. Rond de 500 musici (instrumentalisten, vocalisten en componisten) schrijven zich jaarlijks in als deelnemer aan één van de concoursen.