Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 04 (datum mededeling 23 januari 2003) Verleende APV vergunningen

* Extra vergadering commissie WRM

* Automatische incasso
Gemeenteberichten week 04
Bouwregels veranderen
Op 1 januari 2003 veranderen de Woningwet en het Bouwbesluit. Dit betekent nieuwe spelregels voor het bouwen van en aan woningen, kantoren, winkels, en dergelijke. De nieuwe Woningwet kent drie categorieën bouwwerken: bouwvergunningsvrij,
lichtbouwvergunningsplichtig en regulier bouwvergunningsplichtig. Aan de achterkant van de woning mag doorgaans sneller gebouwd worden zonder bouwvergunning. Voor de voor- en zijkant van de woning gelden meer beperkingen en moet meestal een bouwvergunning worden aangevraagd. Voor monumenten en beschermde stads- en dorpsgezichten gaat de vergunningsvrijheid niet gelden.

Er zijn informatiefolders over diverse onderwerpen beschikbaar: dakkapellen, aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen, erf- en perceelafscheidingen, zonnecollectoren en zonnepanelen, kozijn- en gevelwijzigingen en dakramen. In deze folders kunt u eenvoudig door middel van een 'vraagboom' bepalen of u een bouwvergunning nodig heeft. U kunt deze folders ophalen in de hal van het gemeentehuis, of downloaden via de website van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (www.vrom.nl). Ook het bouwbesluit is op deze site online te raadplegen. Tevens kunt u op de site uitgebreide informatie vinden over de veranderingen.

Vanaf 1 januari 2003 dient u een landelijk standaard aanvraagformulier te gebruiken voor de aanvraag van een bouwvergunning. Dit formulier en de bijbehorende toelichting is verkrijgbaar bij het gemeentehuis of kunt u downloaden via de site van het Ministerie van VROM.

Voor vragen en informatie kunt u ook terecht bij de sector VROM van het gemeentehuis, telefoon 035 - 5390611.

Bouwplannen

Ingekomen aangevraagde bouwvergunningen

- Witbol 10, plaatsen tentdak, ingekomen 14 janauri 2003.
- Wakkerendijk 104, bouwen bijgebouw, ingekomen 14 januari 2003.
- Wolfstedelaan 48, plaatsen twee dakkapellen, ingekomen 14 januari 2003.

- Roerdomp 27, vergroten woning, ingekomen 15 januari 2003. Verleende bouwvergunning

- Meentweg 125, herbouwen woning, verzonden 14 januari 2003
- Jonneveen 31, vergroten woning.
bestemmingsplan. Deze bouwplannen liggen vanaf 24 januari 2002 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage bij de sector VROM. Verleende vrijstellingen bestemmingsplan

- Vlierberg 4, keukenbedrijf, verzonden 21 januari 2003.
- Bramenberg 14c, keukenbedrijf, verzonden 21 januari 2003. Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders.
Tegelijkertijd kunt u bij spoed (schriftelijk) een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen 109,- voor burgers en 218,- voor rechtspersonen.

Verleende APV vergunningen

* 12 t/m 19 februari: plaatsen borden Interkerkelijke Vrouwen
* 18 augustus t/m 1 september: plaatsen borden Volksuniversiteit
U kunt als belanghebbende binnen zes weken na verzending een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij de burgemeester.
Voor meer informatie over APV vergunningen kunt u terecht bij mevr. I.C.M. Seure, tel. 035-5390687, sector ABW.
Extra vergadering van commissie WRM (Wonen, Ruimtelijke Ordening en Milieu)
Dinsdag 28 januari 2003 Aanvang 20.00 uur in de raadzaal

Agendapunten o.m.

* Inventarisatie spreekrecht publiek

* Discussie openbaar Groen met toelichting van BTL Planburo
* Discussie toewijzingsregels koopwoningen
Automatische incasso: makkelijk voor u en ons.

Twee weken geleden is de belastingkrant 2003 huis-aan-huis in Eemnes bezorgd. Hierin staat informatie over de belastingen die de gemeente Eemnes in 2003 oplegt.

Nieuw is dat de gemeente Eemnes aan alle belastingplichtigen de mogelijkheid biedt om tot automatische incasso van de belastingaanslag (die eind maart wordt opgelegd) over te gaan. Het bedrag van de aanslag wordt dan vanaf eind april tot en met eind september automatisch in zes gelijke termijnen geïnd.
Let op: Uiterlijk 31 januari dient de machtigingskaart uit de folder bij de gemeente binnen te zijn.

Als u niet kiest voor automatische incasso, dan dient de aanslag uiterlijk 30 juni 2003 in zijn geheel te zijn betaald. Met de invoering van de automatische incasso is het niet meer mogelijk om een betalingsregeling te treffen.
Indien u de belastingkrant niet heeft ontvangen, dan kunt u een exemplaar afhalen bij de balie van het gemeentehuis.